Ücretsiz video düzenleme yazılımları

Ücretsiz video düzenleme yazılımlarına olan ihtiyaç, ücretli yazılımların maliyetlerinin artışı nedeniyle ortaya çıkıyor. Neyse ki, neredeyse hiçbir yazılım alternetifsiz değil. Şimdi gelelim bu yazımızın konusu olan ücretsiz video düzenleme yazılımlarına.

MELİH BAYRAM DEDE

shotcut: İster amatör ister profesyonel amaçlarla olsun, video düzenlemeniz gerekiyorsa, açık kaynaklı bir yazılım olan shotcut imdadınıza yetişebilir. 4K’ya kadar farklı formatlarla videolarınızı düzenlemek, efektler vermek, ses ve müzikler eklemek, sonrasında istediğiniz formatta çıktı almak için shotcut ideal çözümlerden biri.

Kdenlive: Yine bir başka seçenek ise KDE topluluğu tarafından geliştirilen Kdenlive yazılımı. Ücretsiz bir açık kaynaklı video düzenleyicisi olan Kdenlive, donanım hızlandırmalı video oynatmayı da destekliyor. Çektiğiniz videoları düzenlemenin yanı sıra, canlı video akışlarını kaydetmek ve düzenlemek için de Kdenlive yazılımı size yardımcı oluyor.

OBS Studio: Size tavsiye edeceğim bir diğer yazılım ise, video kaydı ve canlı yayın akışı için ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım olan OBS Studio. Kameralar, web kameraları, TV çıkışları gibi farklı kaynaklardan video akışlarını alarak düzenleme ve yayınlamayı sağlayan bu yazılım, sekiz farklı kaynaktan gelen görüntüyü yönetmeyi ve bunlar arasında canlı yayın sırasında seçim yapmayı sağlıyor.

Vidcutter: Elinizdeki videoları kesmek ve istediğiniz bir bölümü kullanmak isterseniz Vidcutter yazılımı pratik olarak istediğinizi gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Uzun bir videodan küçük bölümler alabilir ya da videoyu bölümlere ayırabilirsiniz. Tam tersi, elinizdeki küçük video kliplerini peş peşe ekleyerek bütünleştirmek için de Vidcutter kullanışlı bir çözüm.

HandBrake: Farklı formatlardaki videolarınızı istediğiniz formata dönüştürmek için Handbrake yazılımını kullanabilirsiniz. Örneğin video kurgusu yaparken kullandığınız kurgu yazılımının desteklemediği formattaki bir videoyu Handbrake kullanarak kurgu yazılımınızın desteklediği herhangi bir formata dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar