Zamanınızı verimli kullanmak için: RescueTime


MELİH BAYRAM DEDE

Koronavirüs salgını sonrası evden çalışmak zorunda kalanlar için en önemli sorun, zamanı verimli kullanmak. Çünkü evden çalıştığınızda özel hayat ve iş hayatı dengesini kurmak güçleşiyor ve bu da işimize verimsizlik olarak yansıyor. Tam da bu noktada verimliliğimizi denetlemek için kullanabileceğimiz çok faydalı bir uygulama var.

Veriler size yön veriyor


Başlıkta da fark ettiğiniz üzere RescueTime adlı bu uygulama bilgisayar ve akıllı telefon gibi cihazlarınıza yüklediğinizde zamanınızı hangi uygulama ve web sitelerinde geçirdiğinizi raporluyor ve size zamanınızı daha verimli değerlendirmek için önemli veriler sunuyor. RescueTime, kullandığınız yazılımlar ve web sitelerinde geçirdiğiniz zamanı kategorik bir şekilde listeliyor.

Hesap oluşturarak işe başlayın


RescueTime uygulamasından yararlanmak için öncelikle RescueTime.com adresine girerek yeni bir hesap oluşturmamız gerekiyor. Hesabımızı oluşturduktan sonra sıra geliyor RescueTime uygulamasını bilgisayarımıza indirmeye. Bilgisayarımızdaki uygulamada RescueTime hesabımızla oturum açtığımız andan itibaren bilgisayarımızda geçirdiğimiz zamanı verimli kullanıp kullanmadığımız izlenmeye ve raporlanmaya başlıyor.

Yorumlar