"Bu kitabı açınca bir kâfir daha can verecek"

Genç adam, bir kafede buluştuğu başörtülü sevgilisine şöyle diyor:
Başörtünle ne güzel görünüyorsun. Adeta bir savaşçı gibi!
Kızımız buruk. Başörtüsünü ninesi gibi masum nedenlerle taktığını anlatmaya çalışıyor.

Sonraki sahnede, bir bayan öğretim görevlisini, üniversitede ders verirken görüyoruz. Derste, "İslâmcı" bir öğrenci, hocayla tartışıyor. Konu bildik: Başörtüsü siyasal simge midir değil midir? Öğrenci başörtüsünün gereklilik olduğunu savunurken, "aydın" hoca, "Başörtüsü siyasal bir simgedir artık" görüşünü savunarak, müslüman kadınların başlarını örtmemeleri yönündeki görüşlerini yineliyor.

Faili meçhul bir suikaste kurban giden İlâhiyat profesörü Bahriye Üçok'un "Sabriye Beşok" olarak karşımıza çıktığı Şifre adlı diziden bahsediyorum. Yine dizideki adıyla Prof. Beşok'un yaşamını sona erdirecek "kitap arası bomba düzeneği"ni hazırlayan kişi, "Bu kitabı açınca bir kâfir daha can verecek" diyor.

Oysa Bahriye Üçok suikastını kimlerin gerçekleştirildiği bile belli değil. Şifre dizisinin, basın bültenlerinde bile konu edilen suikastlerin "faili meçhul" nitelemesi yapılırken, dizide fail belliymiş gibi hareket ediliyor. Diziye konu edilen tüm suikastler, olayların hepsini "İslamcı teröristler" gerçekleştiriyor!

Diyalogların ise zorlama olduğu her halinden belli. Doğal bir yanı yok!

Sanırım bu dizinin görevi, tüm bu suikastlerin faturasını bir tarafa kesmek!

Yorumlar