Robert Fisk sordu: "Kim barbar?, Irak'ta sivillerin öldürülmesi barbarlık değil miydi?"

Independent'ta yazan Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Londra'daki saldırılar sonrasındaki yazısında bizim medyanın sormaya cesaret edemediği soruları yöneltiyor. İngiliz BBC'nin "Basın Özetleri" bölümünden aynen alıyorum:

"Yoksa önlemi, dış politikada mı aramalı? Başbakan Tony Blair, dünkü saldırıları 'barbarca' diyerek kınamıştı.

Bu sabah Independent'ta yazan Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, İngiliz halkından neyin barbarca olduğunu bir kez daha oturup düşünmelerini istiyor.

Robert Fisk, 'Londra'yı vuran bombalar, evet, barbarcaydı' diyor.

"Ama" diye sormuş, "2003'te Amerikan-İngiliz ittifakının işgal ettiği Irak'ta sivillerin öldürümesi, Iraklı çocukların atılan misket bombalarıyla paramparça olması, Amerikan ordusunun kontrol noktalarında masum Iraklıların vurulması da barbarca değil mi?"

Independent'ın Orta Doğu muhabiri, "Bu bir çelişkidir," diyor, "Onlar öldüğü zaman savaş zaiyatı oluyor, biz öldüğümüz zaman barbarca bir terörün kurbanı oluyoruz."

Independent'taki yorum yazısında Robert Fisk, "Irak'ta direnişle çarpışıyorsak, direniş de çarpışmak için neden bizim ülkemize gelmesin?" diye soruyor.

Yazar, Usame Bin Ladin'in video kayıtlarında söylediklerinin şimdi gerçekleşiyor olmasından şaşkınlık duymadığını belirtiyor.

"Bin Ladin, 'eğer bizim şehirlerimizi bombalarsanız, biz de sizi bombalırız' demiş, ve şöyle sormuştu: İsveç'e neden saldırmadığımızı düşündünüz mü? Şanslı İsveçliler... Çünkü orada ne El Kaide var, ne de Tony Blair."

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkish/

Şimdi düşünelim; böyle bir yazıyı bizden biri yazsa ne olurdu? Ne olacak, adamı tefe koyarlardı!

Yorumlar