Bilişim Muhabirleri Derneği neler yapar?

Türk basınında bilişimle ilgili alanlarda görev yapan, muhabir, yazar ve editörlerin bir çatı altında buluştuğu Bilişim Muhabirleri Derneği'nin üyesiyim. Derneğimiz zaman zaman üyelerini bilgilendirmek için etkinlikler düzenliyor.

Daha önce Türkiye Bilişim Vakfı ve IBM'ın katkılarıyla "Basın Bilişim Okulu Seminerleri" düzenlenmiş, iki kez düzenlenen bu seminerlerde, yazılımdan donanıma, işlemci mimarisinden bilgisayarların genel yapısına, bilişim etiğinden doğru Türkçe kullanımına kadar çok geniş yelpazede oturumlar gerçekleşmişti.

Şu sıralar ise, IBM, Novell ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin katkılarıyla, SuSe Linux eğitimi alıyoruz. Pazartesi günü başlayan ilk oturumda, Linux'un çıkış öyküsünden, açık kaynak felsefesine kadar detaylı bilgi sahibi olduk; bildiklerimizin üzerinden geçtik.

Dün akşam ise IBM'in İstanbul Levent'teki Linux Eğitim Merkezi'nde Suse Linux 10'un uygulamalı kurulumunu ve özelliklerini gördük.

Linux eğitimimiz devam ediyor. İstanbul'daki basın mensupları için ikinci tur bir eğitim yapıldıktan sonra, Bilişim Muhabirleri Derneği'nin Ankara'daki üyeleri için IBM'in Ankara'da kurduğu Linux Eğitim Merkezi'nde de bir eğitim seansı düzenlenecek.

Yorumlar