Üç site mahkeme kararıyla kapatıldı

Ekşi Sözlük, Süper Poligon ve Antoloji adlı siteler mahkeme kararıyla kapatıldı. Ekşi Sözlük’ün http://sozluk.sourtimes.org/ adresine girildiğinde, “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. sozluk.sourtimes.org internet sitesi T. C. Eyüp 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 12.04.2007 tarih ve 2007/43 sayılı kararı gereği erişimi engellenmiştir.” yazısıyla karşılaşılıyor.
Site yöneticileri, kapatılma kararıyla ilgili olarak Perşembe günü duruşma yapılacağını ve kararın kaldırılmasını beklediklerini açıkladılar. Ekşi Sözlük’e şu an http://www.eksisozluk.com/ adresinden erişilebiliyor.
Benzer şekilde http://www.superpoligon.com/ adresinden yayın yapan medya eleştiri sitesi Süper Poligon da bir süredir kapalı. Süper Poligon, http://www.superpoligon.tv/ ve http://www.superpoligon.org/ adreslerinden yayınına devam ediyor.
Bu sabahtan itibaren de edebiyat sitesi Antoloji.com’un mahkeme kararıyla kapatıldığı açıklandı. Site yöneticileri, kendilerine henüz bir mahkeme kararı ulaşmadığından, hangi gerekçeyle kapatıldıkları konusunda bir fikir sahibi değil. Site avukatlarının girişimleri sürerken, Antoloji.com’a halen http://www.antoloji.com.tr/ adresinden erişilebiliyor.
Antoloji.com.tr Yöneticisi Cengiz Ekrem Teymur, “Yasalara yüzde 100 uygun yayın yapan; şiir ve kitaptan başka herhangi bir konu ile ilgilenmeyen bu seviyeli sitenin aniden kapatılması bizi şaşkınlığa uğratmıştır.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar