Hayatı en çok kolaylaştıran hizmet internet bankacılığı

Bank of America ve internet güvenlik şirketi Symantec'in Harris Interactive'e yaptırdığı araştırmada, hayatı kolaylaştıran hizmetler arasında, ilk sırayı interne bankacılığı aldı.
Güvenlik şirketi Symantec tarafından Harris Interactive'e yaptırılan araştırma sonuçlarına göre internet bankacılığı, hayatı kolaylaştıran internet aktiviteleri içinde ilk sırada yer alıyor. Araştırmaya katılan bilgisayar kullanıcıları, internet bankacılığının kendilerine haftada 5 saate varan zaman tasarrufu sağladığı görüşünde.
MÜŞTERİLER DENEK OLDU
Harris Interactive, İnternet bankacılığının hayatın böylesine ayrılmaz bir parçası olması Symantec ve Bank of America'yı ortak bir çalışmada buluşturdu. Söz konusu çalışmada Symantec, internet bankacılığı kullanıcılarının bilgisayarlarını virüslerden, casus yazılımlardan (spyware), olta saldırıları (phishing) tezgahlarından ve diğer çevrimiçi (online) tehditlerden korumalarına yardımcı olmak amacıyla Norton Internet Security'nin 90 günlük versiyonundan faydalanmalarına olanak sağladı.
ZAMAN TASARRUFU
Bu ortak çalışma kapsamında Symantec tarafından Harris Interactive'e yaptırılan araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 84'ü internet bankacılığının zaman kullanımına getirdiği faydaya dikkat çekerek, haftada 5 saat kadar bir zaman tasarrufu elde ettiklerinin altını çiziyorlar. Katılımcıların beşte biri ise internet bankacılığının bankaya bizzat gitme gerekliliğini ortadan kaldırmasından gayet memnun olduklarını ifade ediyor.
KURUMLARIN DESTEĞİNE VURGU
Ayrıca, katılımcıların yüzde 54'ü aktivite içinde oldukları finansal kurumları herhangi bir sorun yaşadıklarında geri dönecekleri birincil kaynak olarak görüyor; katılımcıların yüzde 29'u ise kurumların güvenlik yazılımı şirketleri tarafından bu sayede takip ediliyor olmasının bu gibi durumlar için oldukça önemli bir işlev taşıdığına inanıyor.

Yorumlar