Büyüme için güçlü fiber altyapı şart

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “İletişim sektörü, içinde bulunduğumuz Endüstri 4.0 dönüşümünün taşıyıcısı. Sadece kendi işimizi değil, tüm sektörleri dijitalleştirerek ekonomiyi büyütecek olan tarafız. Bu büyümeyi sağlayabilmek için güçlü fiber altyapı şart” dedi.

MELİH BAYRAM DEDE

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 4,5G altyapısı üzerine inşa edilecek 5G teknolojileriyle, akıllı şehirlerden ziraate, taşımacılıktan sağlık hizmetlerine tüm sektörlerin büyüyeceğinin altını çizdi. “Dijital yetkinliklerle güçlendirilmiş telekom oyuncuları bu dönüşümün ve büyümenin temelini oluşturacak” diyen Terzioğlu, 5G yasal düzenlemeleri yapılırken, sektörün öncü rolünün anlaşılmasının ve fiber altyapının genişletilmesinin önemine dikkat çekti.

ARTIK İZLEYİCİ DEĞİLİZ

Mobil Dünya Kongresi’nin bakanlar ve regülatörlere yönelik ‘Ministerial Programme / Bakanlık Programı’ adlı ana oturumunda konuşan Terzioğlu, dijital servislerin geliştirilmesinde operatörlerin rolünün ve insani durumlarda iletişim sektörünün görevinin ele alındığı iki oturumda daha konuşmacı olarak yer aldı. Terzioğlu “Güvenli, zengin, yerelleştirilmiş ve uçtan uca kesintisiz deneyim sağlayan dijital servislerimizle, müşterilerimizin hayatının her anında bulunuyoruz. Bu konuda geçmişte küresel internet oyuncularının başarılarını seyreden bir sektörken, bugün yerel ölçekte de eşsiz içerik sunan servislerimizle yeniden sürücü koltuğundayız” şeklinde konuştu.

İHRAÇ EDİYORUZ

Turkcell’e 2017’de %23,4 büyüme getiren bu modeli Lifecell Ventures ile dünyaya da teknoloji ihraç ettiklerini belirten Terzioğlu, Turkcell’in dijital modeliyle insani konularda da kamu ve sivil toplum kuruluşlarının en önemli ortaklarından biri haline geldiğini vurguladı.

(3 Mart 2018 tarihinde Yeni Şafak’ta yayınlanmıştır.)

Yorumlar