Bilgisayarınıza sürat getirecek SSD önerileri

Bilgisayarınızı hızlandırmanın yolu klasik sabit diskini size daha fazla performans sunacak SSD ile değiştirmektir. Bu yazıda size adeta yeni bir bilgisayar satın aldığınız hissini yaşatacak SSD seçenekleri öneriyorum.

MELİH BAYRAM DEDE

Bilgisayar satın alırken mutlaka SSD yani katı hal sürücüsü olarak adlandırılan diskli olmasını öneriyoruz. Çünkü SSD’ler, klasik sabit disklere oranla daha hızlı veri okuma ve yazma yaptıklarından daha iyi performans elde etmenizi sağlayacaktır. SSD’li bilgisayarlar klasik sabit diskli olanlara oranla biraz maliyetli olmakla birlikte, sizi daha fazla memnun edecektir.

Klasik sabit disklerde arıza riski yüksektir

Klasik sabit diskler mekanik parçalara sahiptir ve disklerin dönerek çalışması prensibine dayanır. Bu nedenle zamanla arızalanabilir. SSD’ler ise flaş bellekler gibidir ve hareketli mekanik parça içermediği için sürtünmeye dayalı arızalanma riski içermez. Klasik diskler sarsıntılardan etkilenerek bozulabilir. Ayrıca aşırı güç tüketir ve SSD’lere göre bilgisayarınızın daha fazla ısınmasına neden olur.

Yeni bilgisayar almış gibi hissedeceksiniz

Eğer daha önce satın alınmış ve klasik disk kullanan bir bilgisayarınız varsa, biraz harcama yaparak SSD’ye geçmeniz de mümkün. Bu sayede hem bilgisayarınızın açılış hızı artacak hem de işlem süreleri farkedilir derecede azalacaktır. Öyle ki SSD taktıktan sonra adeta yeni bir bilgisayar satın almış gibi performans artışını hissedeceksiniz. Bu yazıda size MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim bilgisayarınıza sürat getirecek SSD seçenekleri öneriyorum.

Yorumlar