11.11 Singles Day için özel: Yalnızlığınızı bitirecek uygulamalar

Bugün 11.11 Singles Day yani Bekârlar Günü olmasından hareketle formda kalmanıza katkı sağlayacak, dolayısıyla yalnızlığınızın sona ermesine giden yolu aralayacak mobil uygulamalar öneriyorum.

MELİH BAYRAM DEDE

Çin’de her yıl 11 Kasım tarihi Singles Day yani Bekârlar Günü olarak kutlanıyor. 1993 yılında Çin’de bir grup üniversite öğrencisinin başlattığı Bekârlar Günü kutlaması, Sevgililer Günü’ne tepki olarak doğdu. Bekârlıktan gurur duyanlar bu özel günü her yıl çılgınlar gibi kutluyor.

Singles Day çılgınlığı tüm dünyayı sardı


Tarih olarak 11.11’in seçilmesi ise 1 sayısının yalnızlığı ve bekârlığı temsil etmesinden kaynaklanıyor. Singles Day çılgınlığı bugün sadece Çin’le sınırlı kalmayıp çevrimiçi alışveriş karnavalı olarak tüm dünyayı sarıyor. Birçok şirket bugüne özel indirimli kampanyalar düzenliyor.

Sırada Black Friday ve Cyber Monday var


11.11 yani 11 Kasım’da gerçekleşen Singles Day’in yanı sıra, önümüzdeki günlerde başka küresel çapta önemli günler de bizi bekliyor. 24 Kasım’da ABD’de ortaya çıkan Black Friday (Kara Cuma) ve 27 Kasım’da Cyber Monday (Siber Pazartesi) günü çevrimiçi alışveriş çılgınlığı tüm dünyayı yine saracak.

Yalnızlığa son vermenin artık zamanı gelmedi mi?


Ben de bugün 11.11 olduğuna göre formda kalmanın yalnızlığınıza son verecek önemli bir unsur olduğundan hareket ediyor ve Bekârlar Günü’ne özel olarak yalnızlığınıza son verecek yolu aralayan mobil uygulamalar öneriyorum. Forma girmek yalnızlığınızın sonra ermesine giden ilk adım olabilir. Öyle değil mi?


Yorumlar