Android platformundaki en popüler Podcast uygulamaları

Podcast yayınlarına abone olarak dijital içeriklerin akıllı cihazlarınıza otomatik indirilmesini sağlayabililirsiniz. Bu yazıda Android cihaz kullanıcıları için en popüler podcast uygulamalarını inceliyorum

MELİH BAYRAM DEDE

Ses ve görüntü dosyalarının internet üzerinden akıllı cihazlara indirilerek dinlenebilecek şekilde dağıtılmasına podcasting, bu çerçevede indirilen dosyalara ise podcast diyoruz. Bu yazıda Android işletim sistemli cihazlarınız üzerinden podcast içeriklerden yararlanmak ve kolayca içerik oluşturmak için kullanabileceğiniz mobil uygulamalar öneriyorum.

Google Podcasts ve Castbox öncelikli


Mobil cihazlarınızdan podcast içeriklere erişebilmek için kullanabileceğiniz ilk uygulama Google Podcasts. Adından da anlaşılacağı üzere Google’ın bir hizmeti olan bu uygulamayla podcast olarak dağıtılan çok sayıda içeriğe ücretsiz ulaşabilirsiniz. Tavsiye edeceğim ikinci podcast uygulaması Castbox. Temel olarak ücretsiz indirilebilen bu uygulama, 1 milyondan fazla şova ve 50 milyondan fazla içeriğe sahip.

Podcast içerik üretmek isterseniz önerim: Anchor


Podcast içerikleri tüketirken, bir yandan da içerik üretmeye geçmeyi düşünürseniz Anchor size uygun bir platform sunuyor. Servise kısa sürede üye olarak kendi mecranızı oluşturmak için ilk adımı atabilirsiniz. Ürettiğiniz içerikler Google Podcast ve Apple Podcast kullanıcılarına da dağıtılıyor ve size geniş bir alana yayın yapma imkânı sağlıyor.

SoundCloud ve TuneIn Radio müzik için birebir


Müzik ağırlıklı bakarsak, dünyanın en popüler müzik performanslarına ulaşmanızı sağlayan SoundCloud şiddetle tavsiyem. Bu uygulama özellikle sevilen müzisyenler ve DJ’lerin kanallarını takip etme imkânı sunduğu için eşsiz bir deneyime sahip. TuneIn Radio ise dünya genelinde farklı lokasyonlardan farklı dillerde ve farklı kategorilerde yayın yapan radyoların yayınlarını akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarınıza getiriyor.

Yazımın tamamını buraya tıklayarak MediaTrend’de okuyabilirsiniz!

Yorumlar