Televizyonunuzun ses kalitesini artırmanın dört yolu

Satın aldığımız televizyonlarda yerleşik bulunan ses sistemleri genellikle bize yeterli gelmez. Daha güçlü ve kaliteli bir ses sistemine ihtiyaç duyarız. Bunun yolu da televizyonumuzu, mekânın estetiğini bozmayan ve fazla yer kaplamayan ‘soundbar’la desteklemektir. Yeni nesil ‘soundbar’lar televizyon odaklı konumlandırılsa da diğer cihazlarımız için de kaliteli bir ses sistemi olarak görev yapıyor.

Akıllı telefon ve tabletlerimizi de destekliyor

Bluetooth ve NFC destekli olanlar tek dokunuşla, akıllı telefon ya da tablet bilgisayarımızdaki sesleri çalma kolaylığı sunuyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört ‘soundbar’ önerisinde bulunuyor, dolayısıyla televizyonunuzun ses kalitesini artırmanın dört yolunu gösteriyorum.

SONY HT-RT4 5.1 Kanal 600W Gerçek Surround Bluetooth/NFC Soundbar: 5.1 kanal gerçek ‘surround’ ses sistemiyle televizyonunuzdan aldığınız keyfi artırmak isterseniz, SONY firmasının HT-RT4 model ürünü aradığınız çözüm olabilir. Kablolu arka hoparlörler, harici ‘subwoofer’ ve 3 kanal ‘soundbar’ ile birlikte bulunduğunuz mekânın bir sinema ya da konser salonuna dönüştüğü hissini size yaşatacak olan ürün 600 Watt toplam çıkış gücüne sahip.

LG SJ3 300W 2.1 kanal Soundbar: Televizyonunuzun ses çıkışını artırmak için kullanabileceğiniz bir başka seçenek ise LG şirketinin SJ3 model bu ürünü. Uygun fiyatlı bir seçenek olan bu ses sistemi kablo karmaşasına neden olmaması nedeniyle de tercihiniz olabilir. 300 Watt toplam ses çıkış gücüne sahip olan ve tatmin edici seviyede deneyim sunan LG SJ3, kullanılmadığı zaman uyku moduna geçiyor.

HARMAN KARDON Enchant 800 8 Kanal Soundbar Siyah: Ses sistemleri konusunda uzmanlığı tartışılmaz olan Harman Kardon firmasının Enchant 800 model ‘soundbar’ı, ekstra hoparlör ve kablo kullanmaya gerek kalmadan ‘surround’ ses sistemine sahip olmanızı sağlıyor. Film ve müzikleri etkileyici performansla dinlemek için kaliteli bir deneyim sunan ürün, 180 Watt ses çıkış gücüne sahip.

JBL BAR 2.1 300W Bluetooth Soundbar: Bulunduğunuz mekândaki ses deneyiminizi iyileştirmek için kullanabileceğiniz bir başka ürün ise, JBL firmasının Bar 2.1 modeli. Bluetooth destekli bu kablosuz hoparlör sistemi, televizyonunuzun yanı sıra, akıllı telefon ve tablet bilgisayarınızdaki sesleri de çalabiliyor.


Yorumlar