Hem dizüstü hem tablet olarak kullanabileceğiniz bilgisayarlar

İhtiyaca göre dizüstü ya da tablet olarak kullanılabilen ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayarlar son dönemde çok popüler. Bu hafta MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar modellerine göz atıyoruz.

MELİH BAYRAM DEDE

Hem dizüstü hem tablet olarak kullanılabilen bilgisayarlar, ‘İkisi Bir Arada’ olarak sınıflandırılıyor.

Dizüstü bilgisayara ihtiyacı olan, gerektiğinde bilgisayarını tablet bilgisayar olarak da kullanmak isteyenler bu kategorideki ürünleri tercih ediyor.

‘İkisi Bir Arada’ bilgisayarlar genellikle iş insanları ve öğrencilerden büyük talep görüyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar seçeneklerine yakından bakacağız.

Lenovo Yoga C930


Seçtiğim ilk ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar, Lenovo’nun Yoga C930 modeli. Bu ürün 14 inç UHD, IPS, dokunmatik ekrana sahip.  Full HD görüntü veren bilgisayarın ekranı 3840×2160 çözünürlüğü destekliyor.

İnce tasarıma sahip olan ve alüminyum gövdesine entegre edilmiş parmak izi okuyucuyla gelen Yoga C930, içine gömülü ‘Garaged Pen’ adlı kalemiyle de ekranda yazı, çizim ya da dokunma işlevlerini kolaylaştırıyor.

Intel’in Core i7-8550U işlemcisinden güç alan Yoga C930, 16 GB DDR4 belleğiyle en zor işlemleri kısa sürede yerine getirmeye aday. Üründe ekran kartı olarak 2 GB belleğe sahip Intel HD Graphics donanımının yer aldığını görüyoruz.

Yoga C930’un depolama kapasitesi ise 512 GB gibi gayet yeterli düzeyde. Ürün, 9 saate kadar pil ömrü sunuyor. Windows 10 işletim sistemi yüklü gelen Lenovo Yoga C930 ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayarın ağırlığı ise sadece 1.38 kg.

Microsoft Surface Pro 6


MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim bir başka ‘İkisi Bir Arada’ bilgisayar ise Microsoft’un Surface Pro 6 modeli.  12.3 inç Ultra HD ekrana sahip olan Surface Pro 6 ekranında 2736 x 1824 (267 PPI) görüntü sunuyor.

Üründe paylaşımlı UHD Graphics 620 ekran kartı mevcut. Intel’in 8. jenerasyon i5-8350U işlemcisinden güç alan Microsoft Surface Pro 6, 8 GB SDRAM ve 128 GB SSD depolama kapasitesine sahip.

Windows 10 Home işletim sistemi yüklü olarak gelen Microsoft Surface Pro 6, Dolby Audio Premium ses desteği sunuyor. Klavyesi ihtiyaca göre takılıp çıkarılabilen Microsoft Surface Pro 6, 13,5 saate kadar batarya ömrüyle de iddialı bir ürün. Ürün, dizüstü ve tablet modunun tanı sıra stüdyo moduyla da kullanılabiliyor.

Yorumlar