Microsoft Office yazılımını ücretsiz kullanmanın püf noktası

Office 365 paketi satın alacak bütçe ayıramıyorsanız, çevrimiçi olarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Microsoft, Office yazılım paketini Web tarayıcısı ya da mobil uygulama üzerinden çevrimiçi kullanmanız durumunda hiçbir bedel talep etmiyor.

MELİH BAYRAM DEDE

Microsoft’un Office yazılım paketi ücretli olarak kullanıcılara sunuluyor. Bireysel ya da kurumsal çözümlere Office 365 paketi adı altında aylık ya da yıllık ödeme bedelleriyle sahip olabiliyorsunuz. Birçok okul, Microsoft’la yaptığı anlaşmayla Office 365 paketini öğrencilerine ücretsiz olarak sunuyor. Bu ücretsiz hizmet, öğrenci okula kayıtlı olduğu sürece devam ediyor.

Bütçe ayıramıyorsanız Web’den kullanın


Peki Office 365 paketi satın alacak bütçe ayıramıyorsak ne yapacağız? Çözümü açık kaynak yazılımlarıyla değil de, Microsoft Office’te aramakta ısrarlıysanız size pratik bir çözüm önerim var. Microsoft, Office 365’i ücretli olarak sunsa da, Office yazılım paketini çevrimiçi olarak, yani internetten kullanmanız durumunda bedel talep etmiyor. Peki ücretsiz Office paketini nasıl kullanacağız?

‘Office.com’da ücretsiz kullanın’ bağlantısını tıklayın


Microsoft, ücretsiz Office hizmetini Office.com internet adresi üzerinden sunuyor. Öncelikle buradan Office web sayfasına girin ve sayfadaki ‘Office.com’da ücretsiz kullanın’ bağlantısını tıklayın. Bu bölümde Microsoft hesabınızla oturum açtığınız takdirde çevrimiçi olarak Office yazılım paketine dahil tüm programları ücretsiz kullanabilirsiniz.

Temel uygulamaların hepsini ücretsiz kullanın


Microsoft’un ücretsiz sunduğu Office paketinin içerisinde Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Sway, Outlook, Kişiler, Takvim, OneDrive, Forms ve Skype yazılımları yer alıyor. Bu yazılımları Microsoft sitesinden çevrimiçi olarak kullandığınız takdirde hiç bir şekilde ücret ödemiyorsunuz.

Yorumlar