Dizüstünde farklı bir tecrübe: Surface Pro 6

Eğer taşınabilir bilgisayar satın almayı düşünüyorsanız, Microsoft’un kendine özgü tasarımına sahip olan ve farklı bir kullanıcı deneyimi sunan Surface serisine göz atmanızda yarar var.

MELİH BAYRAM DEDE

Taşınabilir bilgisayar pazarında PC ve Mac olarak iki farklı kategori var. Bu ürünlerin dışında her ne kadar PC kategorisine dahil olsa da Microsoft’un kendine özgü tasarımına sahip olan ve farklı bir kullanıcı deneyimi sunan Surface serisine ayrı bir parantez açmakta yarar var. Bu yazıda, Microsoft’un ülkemizde de satışa sunulan Surface Pro 6 adlı taşınabilir bilgisayarına birlikte göz atacağız.

İhtiyaca göre şekillendirilebiliyor


Surface bilgisayarlar, klasik dizüstü bilgisayardan farklı olarak ‘ikisi bir arada’ olarak adlandırılan sınıfa giriyor. Bu kategorideki bilgisayarlar ihtiyaca göre hem dizüstü hem de tablet bilgisayar olarak kullanılabiliyor. Diğer markalarda klavyesi ayrı olduğu gibi birleşik ürünler de piyasada mevcut.

Takılıp çıkarılabilen klavye avantajı


Microsoft’un Surface bilgisayar serisi, özel kalemiyle bir tablet bilgisayarda aranan tüm fonksiyonları eksiksiz yerine getirilebiliyor. Kalem ayrıca satılıyor. Kapak olarak da kullanılan kendisine has klavyesi ise gerektiğinde ihtiyaca göre takılıp çıkarılabiliyor.

Üç farklı modda kullanılabiliyor


Surface bilgisayarlar, üç farklı şekilde kullanılabiliyor. Bunlar; Laptop modu, Stüdyo modu ve tablet modu olarak adlandırılıyor. Her duruma göre adapte edilebilen yapısıyla Surface bilgisayarlar, kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor.

Yorumlar