Video kurgu için ücretsiz profesyonel yazılım: DaVinci Resolve

Eğer video kurgu için ücretsiz bir yazılım arıyorsanız, profesyonellerin de kullandığı DaVinci Resolve tam aradığınız şey olabilir. Gelin şimdi DaVinci Resolve’e yakından bakalım.

MELİH BAYRAM DEDE

DaVinci Resolve yazılımı, video kurgu hakkında genel olarak fikir sahibi olanların hemen adapte olup, içerik üretmeye başlayacağı kolaylıkta ve bir o kadar da profesyonellikte bir çözüm. DaVinci Resolve, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Ücretsiz versiyon DaVinci Resolve 16 adıyla üretici firma Blackmagic Design’ın web sitesinden indirilebiliyor.

Birçok işlev tek uygulama üzerinde


Bu sürümde, hızlı kurgu sayfası dahil kurgulama, görsel efekt, hareketli grafikler, renk düzeltme ve ses post prodüksiyon gibi araçlar tek bir uygulamada size tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bu kadar gelişmiş bir yazılımın ücretsiz olarak sunuluyor olması, şu aşamada mucize gibi bir şey. Kurulumu tamamlayıp uygulamayı çalıştırdıktan sonra yeni proje oluşturmanız gerekiyor. Projenizi oluşturduktan sonra ekranın altında, Media, Cut, Edit, Fusion, Color, Fairlight ve Deliver sekmelerini göreceksiniz.

Hızlı kurgu için özel bölüm mevcut


Media sekmesinde projenizde kullanacağınız video, fotoğraf, grafik ve müzik gibi materyalleri yönetebiliyorsunuz. Cut sekmesi ise hızlı kurgu için pratik bir bölüm. Edit ise daha detaylı montaj işlemleri için çalışacağınız alan. Ben genellikle Edit bölümünde çalışmayı daha kullanışlı buluyorum. Fusion görsel efekt, Fairlight ses düzenleme, Color ise renk düzeltme için kullanılan bölümler.

Yazımın tamamını buraya tıklayarak MediaTrend’de okuyabilirsiniz!

Yorumlar