WhatsApp güvenli mi?

Bugün kamunun her kademesinde pratik geldiği için akıllı telefon ve özellikle de WhatsApp kullanılıyor. En kritik bilgilerin WhatsApp üzerinde dolaşıma çıktığını ve WhatsApp gruplarında elden ele gezdiğini görüyoruz. Hatta cephede görev yapan bazı yöneticilerin bile kritik askeri haberleşmeyi WhatsApp’tan yaptığı biliniyor.

Resmî kurumlarda birçok WhatsApp grubu kullanılıyor. Bu gruplarda devlet sırrı sayılabilecek birçok bilgi ve belge el değiştiriyor. Gazetecilerle iletişim için her kurum WhatsApp grubundan iletişimi tercih ediyor. Örneğin bakanlıkların basın danışmanları, bakanlığıyla ilgili gazetecilerle bilgi ve belge paylaşımını kurdukları WhatsApp grupları üzerinden yapabiliyor.

Kamuda güvenlik açısından iletişimin yerli uygulamalardan yapılması hakkında bir genelge yayınlanmıştı. Buna uyulmadığı görülmekle beraber, yerli olarak sunulan alternatiflerin de yetersizliği açık. İstanbul depreminde mobil operatörlerin verdiği kötü sınavdan hareketle görüşlerimi paylaşıyorum. Videoyu aşağıdan birlikte izleyelim.



Yeni videolardan haberdar olmak için kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın! http://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdedecom
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yorumlar