Windows 10’da daha iyi performans için püf noktaları

Bilgisayarınızın yavaşlığından mı şikâyet ediyorsunuz? Windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayarınızdan daha iyi performans elde etmek için neler yapabileceğinize gelin birlikte göz atalım

MELİH BAYRAM DEDE

Bilgisayarımızın zaman geçtikçe yavaşladığı ve artık ihtiyaçlarımıza cevap vermekten uzak hale geldiğini görmek her zaman can sıkıcıdır. Kullandığımız yazılım sayısı arttıkça ve bilgisayarımızı çeşitli dosyalar depolayarak doldurdukça genellikle bu kaçınılmaz sondur. Bu yazıda, Windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayarımızı hızlandırmak ve dolayısıyla daha iyi performans elde etmek için neler yapabileceğimize bakacağız.

Diskleri birleştirin ve iyileştirin


İşe Windows 10’da yerleşik olarak bulunan Microsoft Sürücü İyileştiricisi’ni kullanarak başlayabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızın görev çubuğundaki arama kutucuğunu seçin ve “birleştir” yazın. Karşınıza “Sürücüleri Birleştir ve İyileştir” seçeneği çıkacak. Bu uygulamayı açtığınızda bilgisayarınızdaki disklerin burada listelendiğini göreceksiniz.

Performans seçeneklerini kontrol edin


Masaüstündeki “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayın, buradan “Özellikler”i seçin. Adından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin. Burada “Performans” bölümünü göreceksiniz. “Ayarlar”ı tıklayın. Eğer bilgisayarınız teknik donanım olarak fena değil ve çok eski değilse bu ayarın “Bilgisayarım için en iyi olanı Windows seçsin”de kalmasında fayda var.

Yorumlar