Akıllı gözlük Google Glass yeniden doğdu

Bireysel kullanıcılardan beklenen talebi göremediği için 2015’te satışı durdurulan Google Glass, kurumsal pazarda varlığını güçlü bir şekilde sürdürüyor. Öyle ki, Google, akıllı gözlüğün Glass Enterprise Edition 2 versiyonuyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

MELİH BAYRAM DEDE

Google’ın akıllı gözlüğü Glass, 2013 yılında ilk duyurulduğu anda büyük ilgi görmüş ve büyük beklenti yaratmıştı. Android bir akıllı telefonun tüm işlevlerini, hatta daha fazlasını gözlüğe taşıyan bu ürün ne yazık ki, son kullanıcı tarafında tutunamamış ve 2015’te bireysel satışı durdurularak sadece kurumsal kullanıcılardan ibaret bir kullanıcı kitlesi oluşturmuştu.

Kurumsalda varlığını sürdürüyor


Bireysel pazarda tutunamayan projenin öldüğü yorumları yapılmıştı. Google’ın böylesine bir olumsuz tablo varken, Google Glass Enterprise Edition 2 adlı ürününü resmen duyurması, projenin kurumsal tarafta hâlâ güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğünü bir kez daha teyit etti.

Yapay zekâ motoruyla desteklendi


Giyilebilir teknolojik ürünler alanında hâlâ favori ürünlerden olan Google Glass’ın Enterprise Edition 2 adlı kurumsal versiyonu, yeni özelliklerle güncellenmiş durumda. Bu yeni özelliklerin başında yapay zekâ motoruna sahip olan Qualcomm Snapdragon XR1 platformunu kullanıyor olması geliyor.

Kamera ve pil ömrü iyileştirildi


Çok çekirdekli yapıya sahip olan XR1 platformu, yüksek performansıyla yapay zekâ deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Üründe bir başka yenilik ise kamera teknolojisinin daha ileriye taşınmış olması. Daha hızlı şarjı destekleyen USB-C bağlantı noktasıyla ürünün pil ömrü de artırılmış durumda.

Yorumlar