Photoshop’u aratmayan çevrimiçi fotoğraf uygulaması




Fotoğraf düzenlemek için kullanılan en popüler yazılım Adobe şirketinin Photoshop adlı ürünü. Şu anda teknik yetenekleri ve piyasadaki hakimiyetiyle rakipsiz olan Photoshop’a sahip olmak ne yazık ki herkes için mümkün olamıyor. Bunun nedeniyse tahmin edebileceğiniz gibi yüksek maliyet. Bu nedenle ücretsiz alternatifler büyük önem kazanıyor.

Çok sayıda alternatif mevcut


Daha önce size kişisel bilgisayarımda Photoshop yerine açık kaynaklı bir yazılım olan GIMP kullandığımdan söz etmiştim. Alternatifler GIMP’le sınırlı değil elbette. Paint.NET, Pixlr Editor, PicMonkey, Canva gibi ücretsiz alternatifler var. Bunlardan Paint.NET Windows işletim sistemli bilgisayarlara yüklenerek, diğerleri web üzerinden kullanılabiliyor.

Hedef ‘uygun fiyatlı fotoğraf editörü’


Bu yazıda siz bunlara ilave olarak Photopea adlı web üzerinden kullanılabilen ücretsiz seçeneği de bulunan bir çözümden bahsedeceğim. Photopea’nın blogunda projenin “En gelişmiş ve uygun fiyatlı fotoğraf editörü” oluşturmak olduğu ifade edilmiş. Hâlâ geliştirilme aşamasında olan ve ücretsiz olarak sınırlı olarak yararlanılabilen uygulama ücretli paketler dahilinde de edinilebiliyor.

Yorumlar