Telefonla bilgisayar arasında kablosuz dosya transferi



Akıllı telefonla bilgisayarı birlikte kullanmak ve gerektiğinde iki cihaz arasında sorunsuz dosya transferi yapabilmek mümkün. Bu yazıda bunu nasıl gerçekleştirebileceğinizi anlatıyorum.


Microsoft ve Samsung işbirliğiyle, Samsung tarafından üretilen akıllı telefonlarda sürükle-bırak yöntemiyle dosya paylaşımı mümkün hale geldi. Bunun için öncelikle bilgisayarınızda Windows 10 işletim sisteminin son sürümünün yüklü olması gerekiyor.

Bilgisayarınızda ‘Telefonunuz’ uygulaması var mı?


Bilgisayarınızdaki ‘Telefonunuz’ adlı uygulamayı kullanarak akıllı telefonunuzun ekranını bilgisayarınızın ekranından görebiliyor ve telefonunuzu bilgisayarınızdan yönetebiliyorsunuz. Akıllı telefonunuzda da ‘Telefon Eşlikçiniz – Windows bağlantısı’ yüklü olması gerekiyor. 

İki cihazın da ‘bluetooh’u açık olmalı


Bilgisayarınızda ‘Telefonunuz’ uygulaması, akıllı telefonunuzda da ‘Telefon Eşlikçiniz – Windows bağlantısı’ uygulmasının yüklü olduğundan emin olduktan ve gerekli izinleri de tamamladıktan sonra, iki cihazınızın da ‘Bluetooth’ özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Çünkü her iki cihazda da ‘Bluetooth’ aktif olmadan bu özellikten yararlanamazsınız.

Yorumlar