Sesi yazıya çevirmek için ücretsiz uygulamalar

MELİH BAYRAM DEDE

Gboard - Google Klavye: Akıllı telefon veya tablet bilgisayar kullanıyorsanız, sesi yazıya çevirmek için Google'ın klavye uygulaması Gboard imdadınıza yetişiyor. Söylediklerinizin Gboard tarafından anında yazıya dönüştürüldüğünü göreceksiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Gboard klavye aktifken mikrofon simgesine dokunmak ve konuşmaya başlamak.

Speechnotes: Sesli olarak not almak için konuştuklarınızı metne dönüştüren Speechnotes uygulamasını da kullanabilirsiniz. Speechnotes, temel olarak ücretsiz bir uygulama. Ancak gelişmiş fonksiyonlar için uygulama içi satın alma özelliği içeriyor. Google'ın Gboard uygulamasının aksine Speechnotes, Türkçe desteği konusunda pek başarılı değil.

SpeechTexter: Konuşarak kısa notlar alabileceğiniz ya da uzun yazılar yazdırabileceğiniz geniş kapsamlı bir uygulama olan SpeechTexter, Türkçe dahil onlarca dili destekliyor. Öğrenciler, öğretmenler, yazarlar, blog yazarları ve işadamları tarafından tercih edilen bu uygulama, sesinizi kullanarak metin notları, SMS, e-posta ve tweet oluşturmanızı da mümkün kılıyor.

Transcribe - Speech to Text: iPhone kullanıcıları, iOS platformunu destekleyen Transcribe - Speech to Text uygulamasını deneyebilirler. Temelde ücretsiz olarak indirilebilen bu sesi yazıya dönüştürme, daha doğrusu dikte etme uygulaması, uzun süreli kullanım için ücret talep ediyor. Transcribe - Speech to Text, 120'den fazla dil ve lehçeyi destekliyor.

Yorumlar