Telefonunuzun güvenliği için yazılım önerileri

MELİH BAYRAM DEDE

Bugün akıllı telefonumuzu sadece iletişim için değil, finansal işlemlerimiz gibi kritik seviyedeki işler için de kullanıyoruz. Bu nedenle güvenlik açısından bilgisayarlarımıza gösterdiğimiz özeni, akıllı telefonlarımıza da göstermemiz, mutlaka bir güvenlik yazılımı kullanmamız gerekiyor. Aksi takdirde büyük pişmanlıklar yaşayabileceğimiz olaylarla karşılaşabiliriz.

Android cihazlar için çözümler

Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirilmiş çok sayıda güvenlik çözümü mevcut. Bu uygulamaları, Google Play uygulama mağazasından bulabilirsiniz. Uygulamaların bir bölümü ücretli, bir bölümü deneme süresince ücretsiz, bir bölümü de tamamen ücretsiz olabiliyor. Ancak ben bilinen markaların dışındaki uygulamaları yüklemenizi tavsiye etmiyorum.

Bilinir markaları tercih edin

Üreticilerinin kim olduğu tam olarak belli olmayan, güvenilirliği kanıtlanmamış olan uygulamaların, kendilerini ‘güvenlik yazılımı’ olarak tanımlasalar dahi telefonunuzda ne işler karıştırdığını bilemezsiniz. Bu endişe nedeniyle ben size piyasada bilinirliği olan, arkasında hangi firmanın bulunduğu belli olan mobil güvenlik uygulamalarını önereceğim. Hazırsanız hemen başlayalım:

Yorumlar