Öğrenciler için taşınabilir bilgisayar önerileri

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimin çoğunlukla uzaktan gerçekleştiği günümüzde, öğrencilerin evlerinde kullanabilecekleri bir bilgisayar sahibi olmaları kaçınılmaz. Bu yazıda öğrenciler için taşınabilir bilgisayar seçenekleri öneriyorum.

MELİH BAYRAM DEDE

Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte en çok talep gören teknolojik ürünlerin başında taşınabilir bilgisayarlar geliyor. Özellikle uzaktan eğitim gören öğrenciler için bilgisayar vazgeçilmez ihtiyaçlar arasında. Her ne kadar akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar bir ölçüde ders takibi için kullanılır olsa da, iş ders araştırma ve ödev yapmaya geldiğinde, taşınabilir bilgisayarın yerini başka hiçbir şey tutmuyor.

CASPER C350 taşınabilir bilgisayar

Öğrenciler için bilgisayar satın almaya gelince ekonomi öne çıkıyor. Satın alacağınız bilgisayarın hem öğrencinin işine yaraması hem de aile bütçesini zorlamaması gerekiyor. Casper’ın C350.4000-4C00E model taşınabilir bilgisayarı en çok talep gören ürünler arasında ilk sırada yer alıyor. 1366×768 piksel (HD Ready) görüntü veren 14 inç ekran, Intel N4000 GeminiLake Celeron işlemci, 4GB RAM, 120GB SSD ve Windows 10 işletim sistemiyle birlikte gelen bu ürün, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede.

ACER Swift1 taşınabilir bilgisayar

Size önereceğim ikinci bilgisayar ACER firmasının Swift1 modeli. Fiyat avantajı nedeniyle en çok ilgi gören taşınabilir bilgisayar modelleri arasına girmeyi başaran ürün, 1920X1080 piksel (Full HD) görüntü veren 14 FHD inç ekran, Intel Pentium N5000 işlemci, 4GB RAM, 128GB SSD ve Windows 10 işletim sistemiyle birlikte geliyor. Öğrencilerin güvenliği için yerleşik parmak izi okuyucusu da bulunan Acer Swift1, monitörü 178 dereceye kadar olan tüm açılardan net bir şekilde görüntülemeye imkân veren IPS panele sahip.

Yorumlar