Uydu anteni ayarlamayı kolaylaştıran uygulamalar


MELİH BAYRAM DEDE

Televizyon yayınlarınızı uydu üzerinden almayı tercih ediyorsanız, uydu çanak anteninizin ayarının hava koşullarına bağlı olarak zaman zaman bozulduğuna tanık olursunuz. Şiddetli rüzgâr, dolu ve hatta bardaktan boşanırcasına bir yağmur bile, iyi sabitlenmemişse uydu anteninizin yönünde sapmalara neden olabilir ve televizyon izleme keyfinden sizi mahrum edebilir.

Uydu çanak antenleri, sağlıklı bir şekilde sinyal yakalayabilmeleri için hassas denilebilecek seviyede ayar gerektirir. Bunu sağlamak için uydu servislerinin özel cihazları vardır. Minik bir televizyon ve uydu alıcısı içeren el telsizi görünümündeki bu cihazlar, uydunun çıkış kablosuna bağlandığında hedeflenen uyduyu ayarlamayı kolaylaştırmaktadır.

Sizin nadiren böyle bir ayar yapmanız gerekeceğini düşünürsek, ‘uydu ayar cihazı’ satın almanız pek mantıklı olmayacaktır. Bu durumda ‘uydu ayar cihazı’ yerine daha pratik bir çözüme başvurabilirsiniz. O da akıllı telefonlarınıza yükleyebileceğiniz ‘uydu bulucu’ uygulamalardır. Uydu anteninizi ayarlamak için Türkçe arabirime sahip olan ‘Digiturk Sinyal Ölçüm’ uygulamasından yararlanabilirsiniz. Bu uygulama hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlar için ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. 

Yorumlar