Telefonda ekran görüntüsü nasıl video olarak kaydedilir?


MELİH BAYRAM DEDE

Son dönemde piyasaya çıkan ve ‘amiral gemisi’ olarak nitelendirilebilecek üst seviye birçok telefonda video ekran kaydı yapma özelliği mevcut. Örneğin akıllı telefonlarda ‘hızlı ayarlar’a girildiğinde ‘ekran kaydı’ özelliğinin yeni sürümlerde mevcut olduğunu göreceksiniz.

‘Hızlı ayarlar’ı kontrol edin

‘Hızlı ayarlar’ı açmak için telefonunuzun ekranında parmağınızla yukarıdan aşağıda doğru küçük bir sürükleme hareketi yapmanız yeterli. Tüm ‘hızlı ayarlar’ı görmek içinse parmağınızı tekrar aşağı kaydırın. Örneğin benim kullandığım telefonlardan birinde ‘hızlı ayarlar’ içerisinde ‘ekran kaydı’ özelliği üretici firma tarafından aktif edilmiş durumda.

‘Özelleştir’ bölümünü kullanın

İkinci telefonumda ise bu özellik bulunmasına rağmen, ilk bakışta ‘hızlı ayarlar’ butonları içinde gözükmüyordu. Bunu aktif etmek içinse ‘hızlı ayarlar’ı özelleştirme bölümüne kalem simgesine dokunarak girmem ve ‘ekran kaydı’nı aktif etmem gerekti. ‘Hızlı ayarlar’ı düzenleme bölümünde, istediğiniz özelliği aktif ya da pasif edebiliyorsunuz. Dilerseniz ayarların sırasını değiştirebilirsiniz.

Mevcut değilse uygulama gerekli

Genellikle başlangıç seviyesi ve orta seviye telefonlarda ekran görüntüsünü video olarak kaydetmek için ayrıca mobil uygulamaya ihtiyaç duyuluyor. Android 10 ve iOS 11 işletim sürümü yüklü telefonlarda ayrıca uygulama kullanmaya gerek yok. Ancak telefonda ekran kaydetme özelliği mevcutsa da farklı işlevler için ekstra yazılım kullanmak gerekebilir. Bu yazıda akıllı telefonlarda video ekran kaydı yapmak için kullanılabilecek uygulamalar önereceğim. Hazırsanız hemen başlayalım.

Yorumlar