En popüler parola yönetici yazılımları


MELİH BAYRAM DEDE

Hem iş hem de özel hayatımızda kullandığımız pek çok servise ait yüzlerce parolayı muhafaza etmek kolay değil. Parolaları güvenli bir şekilde saklamak için en iyi çözüm, parola yönetici yazılımlar kullanmak.

Parola yönetici yazılımları hem bilgilerinizi güvenli bir şekilde saklamak hem de kullandığınız servisler siber saldırıya uğrarsa sizi bilgilendirmek ve size yeni parolalar önermek gibi pek çok işleve sahip.

Bu yazıda en popüler parola yönetici yazılımlarına yakından bakacak ve size güvenliğinizi desteklemek için alternatifler sunacağım.

Web tarayıcınızdan destek alın

Parolalarınızı güvenle saklamak için öncelikle kullandığınız web tarayıcısının parola yöneticisini kullanabilirsiniz. Bugün birçok web tarayıcısı bu desteği sunuyor.

Örneğin Google Chrome web tarayıcısı, bir servise üye olduğumuzda parolayı kaydetmek isteyip istemediğimizi soruyor ve bu parolalarımıza tüm cihazlardan sorunsuz erişebiliyoruz.

Google Password Manager, üye olduğunuz bir servis siber saldırıya uğrar ve kullanıcı bilgileri çalınırsa sizi uyarıyor ve parolalarınızı değiştirmenizi istiyor. Bu ve benzeri avantajları nedeniyle Google Password Manager oldukça başarılı bir çözüm.

Yorumlar