Sosyal medya gönderisi oluşturmanızı kolaylaştıran uygulamalar

MELİH BAYRAM DEDE

Kişisel ya da kurumsal sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak için grafikler oluşturmak çok kolay. Bu amaçla kullanılan uygulamalardan birini indirdikten sonra siz de hiçbir güçlük çekmeden kendi tasarımlarınızı oluşturabilirsiniz. Profesyonellerin elinden çıkmış görsellerle oluşturulan grafikler, paylaşımlarınızın daha çok ilgi görmesinde ve sosyal medya hesabınızın etkinliğinin artmasına size yardımcı olur. Gelin şimdi sosyal medya hesaplarınız için görseller oluşturmak için kullanabileceğiniz uygulamalara göz atalım:

Canva: Sosyal medya hesaplarında paylaşılacak görsel oluşturmak denince ilk akla gelen uygulamalardan biri Canva’dır.  Twitter, Instagram, Facebook için görseller oluşturmak, YouTube kanalınız için video kapakları tasarlamak Canva ile neredeyse çocuk oyuncağı. 

Adobe Spark Post: Görsel tasarımda öncü şirket olan Adobe’nin ise Spark adlı bir çözümü mevcut. Bu çözüm, Spark Page, Spark Post ve Spark Video yazılımlarından oluşuyor. Mobil olarak sosyal medya gönderisi tasarlamak için Adobe Spark Post sizin için yeterli olacaktır.

Desygner: Sadece sosyal medya görselleri değil, posterden kartvizite kadar ihtiyacınız olan hemen hemen tüm tasarımları tek uygulamayla yapmak isterseniz, Desygner’a göz atmalısınız. Gerektiğinde broşür ve afiş tasarımı yapmak bile bu uygulamayla mümkün. 

Remix: Sosyal medya yönetim aracı Buffer tarafından ücretsiz olarak kullanıma sunulmış olan Remix adlı bu uygulama, twitter’daki bir ‘tweet’inizin bağlantısını girdiğinizde içerisindeki şablonları kullanarak kolayca görsel oluşturabilmenizi ve Instagram’da paylaşabilmenizi sağlıyor. 

Yorumlar