Sony Walkman efsanesiyle tanışmak için geç değil


MELİH BAYRAM DEDE

Mobil olarak müzik dinlemek, Sony’nin Walkman’i piyasaya sürdüğü günlerde adeta bir devrimdi.

O güne kadar müzik dinlemek için kullandığımız teyplerin mini bir versiyonunu kemerimize takarak yanımızda taşıyabilmemiz, müzik keyfimizin bizimle her yere gelebiliyor olması tarif edilemez bir mutluluktu.

Zaman içinde tüm dünyada popüler olan Walkman’ler gelişti. Sayısal ekranlı ve radyolu modeller seriye eklenerek bizlere daha fazla seçenek sunar hale geldi.

Yıllar sonra Apple’ın iPod’u piyasaya sunması, ardından akıllı telefonlarımızın bizlere Walkman’e ihtiyaç bırakmayacak derecede müzik deneyimi sunması dengeleri değiştirdi.

Apple’ın iPod’un üretimini yavaşlattığını ve şu an sadece iPod Touch’ın satın alınabilecek seçenek olarak kaldığını gördük sonra. Bu yarışta geriye düşen Walkman ise pazarda varlığını yeni nesil ürün seçenekleriyle sürdürüyor.

Bugün Sony Türkiye sitesine baktığımda 16 adet yeni nesil Walkman seçeneğinin satışta olduğunu görüyorum. Bunlar arasında sayısal müzikçalar modellerinden kulaklık şeklindeki Walkman’lere kadar oldukça geniş bir ürün yelpazesi olduğu dikkatimi çekiyor.

Bu ürünler arasında “Sony NWWM1Z Signature Series Hi-Res Walkman” gibi yüksek ses kalitesi sunan ve rakipsiz seçenekler de bulunuyor. Fiyatı ortalama bir kullanıcı için erişilebilir seviyede olmasa da bu ve benzeri ürünler eşsiz bir ses deneyimi sunuyor.

Yorumlar