En popüler oyuncu monitörü seçenekleri


Oyun oynamak için konsol değil de bilgisayar tercih ediyorsanız, ihtiyacınız olan ilk araçlardan biri iyi bir monitördür. Bu yazıda en popüler oyuncu monitörü seçeneklerine yakından bakıyoruz.

Bilgisayarda oyun oynamayı tercih edenler için en önemli donanımların başında oyuncu monitörü yer alır. Oyunlarda iyi sonuçlar veren ve bunu da uygun maliyetle gerçekleştiren ürün bulmak ise sıkı bir araştırma yapmayı gerektirir. Oyuncu monitörü seçerken öncelikle ekran boyutuna karar vermemiz gerekiyor. Bugün 24 inç boyutunda monitörler standart hale gelmiş durumda.

Bunun dışında 24 inçten küçük ya da daha büyük ekran tercih etmek de mümkün. Ancak verilere baktığımda en çok tercih edilen ekran boyutunun 24 inç olduğunu görüyorum. Özellikle rekabetçi oyunlarda tek bakışta ekranın tümüne hakim olmak için yine 24 inç boyutundaki ekranlar tercih ediliyor.

Mümkünse mağazada görün

Satın alacağınız monitörün ekran boyutuna karar vermek için mümkünse bir MediaMarkt mağazasına giderek ürünleri yerinde görmeniz faydalı olacaktır. 24 ya da 27 inç büyüklüğündeki ekranların pratikte neye karşılık geldiğini ancak görerek anlayabilirsiniz.

Oyunu daha kapsayıcı görmek ve kendisini oyunun içinde hissetmek isteyenler içinse kavisli monitör modelleri uygun seçenek. Kavisli ekranlar tercih edildiğinde ekran boyutunun yükseldiğini görüyorum. Bu kategoride ise 32 inç ekranlara varan seçenekler karşımıza çıkıyor. 

Yazımın tamamını buraya tıklayarak MediaTrend’de okuyabilirsiniz!

Yorumlar