Uzaktan çalışmaya yeni yaklaşım: Microsoft Viva


MELİH BAYRAM DEDE

Koronavirüs salgını sonrası uzaktan çalışmanın zorunlu olarak uygulanması ve bunun dünya genelinde yaygınlaşması, uzaktan çalışmayı destekleyici teknolojilerin önemini ortaya çıkardı.

Daha önce işverenler tarafından mesafeli bakılan uzaktan çalışma, artık insan kaynakları yönetimi içinde kendisine yer bulan bir alan haline geldi. Uzaktan çalışmaya ilişkin kurallar ve sözleşmeler belirlendi.

Salgının başından itibaren o güne kadar varolan teknolojik yazılımlar kullanılırken, süreç içerisinde yeni teknolojik çözümler de geliştirilmeye başlandı. Bunlardan biri de Microsoft firmasının Viva adlı yazılımı.

Esnek ve dijital çalışma için geliştirilen Viva, Microsoft Teams ile birlikte çalışıyor. Uygulama, işletmelerin ana merkezi oluyor ve daha önce intranet olarak bildiğimiz yerel ağın yerini alıyor.

Microsoft Viva, dört ayrı modülden oluşuyor. Bunlar; Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning ve Viva Topics. Şimdi gelin bu dört modülün neler sunduğuna yakından bakalım:

Çalışanlar için bir portal görevi gören Viva Connections, personel için dijital işyerlerine açılan bir kapı aslında. Şirket içi bağlantılar, dahili iletişim, avantajlar ve şirket politikaları gibi kaynaklar bu bölümde bulunuyor. 

Microsoft’un SharePoint teknolojisi üzerine inşa edilen Viva Connections, birlikte çalışacağınız ve birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınızla bağlantı kuracağınız temel bir alan.

Yorumlar