Windows 10’un yeni tasarımı ne getiriyor?

 


MELİH BAYRAM DEDE

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin tasarımını yenilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Windows Blogs’ta Amanda Langowski ve Brandon LeBlanc imzasıyla yayınlanan yazı, bunu bir kez daha netleştiren görseller içeriyor. Şirket, şu sıralar Windows 10’un görsel ikonların tasarımını yenilemeye odaklanmış durumda.

Insider Preview Build 21343 yayınlandı

Windows’un deneme sürümlerini kullanan Insider’lara sunulan “Windows 10 Insider Preview Build 21343” derlemesinde yeni simgelerin değiştiği görülebiliyor. Windows 10’daki simge revizyonu geçtiğimiz yıldan bu yana devam ediyor. Farklı simge tasarımları, dönem içinde Insider Preview sürümleriyle kullanıcılara ulaşıyor.

İlk bakışta ayırt etmek kolaylaştı

Yeni dönemde, Masaüstü, Belgeler, İndirilenler ve Resimler gibi üst düzey kullanıcı klasörleri, bir bakışta ayırt etmeyi daha kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Dosya Gezgini’ndeki klasörlerin üzerinde yer alan görseller karşıdan bakıldığında net anlaşılacak şekilde sadeleştirildi. Bu arada Geri Dönüşüm Kutusu simgesi de bu tasarım anlayışı doğrultusunda yenilendi.

Yorumlar