Dizüstü bilgisayarınızı sıcaktan koruyacak ürünler

 

MELİH BAYRAM DEDE

Bilgisayarımızda üretici tarafından soğutma için önlem olarak fan ve hava yolu tertibatı kullanılmıştır. Bu önlemler her ne kadar belli bir seviyeye kadar yeterli olsa da, ek önlemler almak gerekebilir. Öncelikle çalışma ortamımızın sıcaklığı, bilgisayarımızdan alacağımız verimle doğrudan ilişkilidir. Her şeye rağmen çalışma ortamımızın sıcaklığını her mevsimde istenilen seviyede tutmak elimizde olmayabilir.

Bilgisayarınızın sağlıklı çalışması için gerekli

Bu durumda laptop soğutucusu kullanmanız bilgisayarınızın sağlıklı çalışması için isabetli olacaktır. Laptop soğutucuları hem ısınmayı önler hem de hava kanallı yapıları ve soğutucu fanlarıyla bilgisayarınızın sıcaklığını düşürmenize yardımcı olur, daha verimli çalışmasını sağlar. Bu yazıda, MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim laptop soğutucusu önerilerinde bulunuyorum.

RAMPAGE AD-RC8 RGB Işıklı Laptop Soğutucu 

Bilgisayarınızı soğutmak için size önereceğim ilk ürün Rampage firmasının AD-RC8 SHOWY modeli. 180mm tek fan bulunan bu ürün 15 inç ile 17.3 inç arasındaki taşınabilir bilgisayarlar için kullanılabiliyor. Geniş fanı sayesinde bilgisayarın ısısını dağıtabilen ve soğutmayı başarabilen bu ürün, şık tasarımıyla da dikkat çekiyor. Oyuncuları hedeflediği için RGB ışıklandırması da bulunan bu ürün, oldukça sessiz çalıştığı için de tercih edilebilir. Ürünle birlikte bir adet USB kablo geliyor. Bu kabloyla ürünü bilgisayarınıza bağlıyorsunuz ve laptop soğutucu üzerinden 2 adet USB giriş elde ediyorsunuz.

Yorumlar