Yabancı dil öğrenmek için en iyi mobil uygulamalar

 

MELİH BAYRAM DEDE

Yabancı dil öğrenmek isteyip de bu amaca ulaşabilenlerin sayısı ne yazık ki fazla değil. İlköğretimden üniversiteye kadar, öğrenim hayatının her döneminde yabancı dil dersi gören bireylerin büyük çoğunluğu, iş hayatına atıldığında yabancı dilin eksikliğini çekiyor.

Telefonunuzdan destek alabilirsiniz

Bu üzücü tablonun farklı nedenleri var. Ancak bunu tartışmak değil amacımız; yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz pratik bir yol sunmak. Tercih ettiğiniz bir yabancı dilde kendinizi geliştirmek için, her an yanınızdan ayırmadığınız akıllı telefonunuzdan destek alabilirsiniz.

Günde 5 dakika pratik yapın

Günde 5 dakika ayırarak pratik yapmak, çok iyi seviyede olmasa da, temel konularda sizi bilgi sahibi yapacaktır. Aşama aşama kendinizi geliştirerek, hedefinize yaklaşabilirsiniz. Gelin şimdi, sözü fazla uzatmadan, yabancı dil öğrenmek için yararlanabileceğiniz uygulama önerilerime geçelim:

Duolingo: Birçok rakip uygulama çıkmış olsa da, bana göre yabancı dil öğrenmek için kullanabileceğiniz en popüler ve en pratik dil eğitim uygulaması hâlâ Doulingo. Ücretsiz ve ücretli seçenekleri bulunan bu uygulamayı telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ücretsiz seçenek, temel seviyede sizin için yeterli olacaktır. Duolingo ile İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca eğitimi alabilirsiniz. 

Memrise: Yabancı dilinizi geliştirmek için yararlanabileceğiniz bir başka mobil uygulama ise Memrise. Yeni kelimelerin yanı sıra deyimler de öğretmeyi hedefleyen uygulama, Duolingo’ya göre daha gelişmiş özellikler içeriyor. Başlangıçta ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uygulama, ileri seviye kursları almak için size ücretli teklifler sunuyor. 

Yorumlar