Bilek ağrısına son | Logitech MX Vertical ergonomik fare incelemesi




Gün içinde bilgisayar başında fazla oturanlarda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Bu sorunların başında Karpal Tünel Sendromu adı verilen rahatsızlık geliyor. Uzun süre fare kullananların bileğinde sinir sıkışması meydana gelebiliyor. 

Zamanında önlem alınmazsa bu rahatsızlık, ameliyata kadar gidebiliyor. Bu nedenle donanım üreticileri, Karpal Tünel Sendromu sorununa yol açmayan ergonomik fareler geliştiriyor. Logitech firmasının MX Vertical model faresi bu amaçla geliştirilmiş bir ürün.

MX Vertical ergonomik fare, bilgisayar kullanıcılarının kollarındaki kas gerginliğini ve bileklerindeki basıncını azaltmayı hedefliyor. Bu fare, klasik farelerin aksine kullandığınız sürece bileğinizi yere paralel olması yerine 57 derece eğimle ve el sıkışma pozisyonunda kalmasını sağlıyor.

Aslında geleneksel fareleri kullanırken, bileğimizi yere paralel hale getirerek, doğal olmayan bir şekilde tutmaya zorluyor ve gün boyu böyle kullanıyoruz. MX Vertical ergonomik fare, kullandığınız sürece, bileğinizin doğal halde kalmasını ve dolayısıyla herhangi bir gerginlik yaşamamasını sağlıyor.

Logitech MX Vertical ergonomik fare incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:


Yeni videolardan haberdar olmak için kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Yorumlar