Bildiğiniz fare tasarımlarını unutun: Logitech MX Vertical


MELİH BAYRAM DEDE

Uzun süre bilgisayar kullanımına bağlı olarak, çeşitli sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Bunların başında fare kullanım süresi fazla olanların rahatsızlığı, Karpal Tünel Sendromu geliyor. Eğer zamanında önlem alınmazsa bu sancı veren rahatsızlık ameliyata kadar gidebiliyor. Buna çözüm olarak donanım üreticileri, Karpal Tünel Sendromu’na yol açmayan ergonomik fare modelleri üretiyor. Logitech’in MX Vertical adlı faresi de işte bu amaçla geliştirilmiş bir ürün.

Klasik modellerden çok farklı

Logitech MX Vertical ergonomik farenin genel tasarımına baktığımızda klasik farelerden çok farklı bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Dikey ya da kule tipi olarak adlandırılan bu tür fareler, kol ve bilek sağlığı için çözüm olabiliyor. Bu tür ürünler, kol gerginliği ve bilekte sinir sıkışması riskini önemli oranda azaltıyor. İnsan eline göre şekillendirilmiş olan Logitech MX Vertical ergonomik fare, dokulu kauçuk yüzeyi sayesinde kullanırken yumuşak bir his veriyor.

Bu yeniliğe alışmak zor değil

MX Vertical ergonomik fare, klasik farelerden farklı olduğu için ilk başta alışmakta biraz zorluk çekebilirsiniz. Ancak birkaç haftalık kullanım sonrası alıştıktan sonra kullanımının gayet pratik olduğunu göreceksiniz. Bu arada, MX Vertical fare sağ el ile kullanım için tasarlanmış. Dolayısıyla fareyi sol eliyle kullananlar için uygun değil. Fareyi bileğini dinlendirerek hem sağ hem de sol elle dönüşümlü kullananların simetrik ürünlere bakmasında yarar var.


Yorumlar