Öğrenciler için taşınabilir bilgisayar önerilerim


MELİH BAYRAM DEDE

Öğrenciler arasında en çok talep gören teknolojik ürünlerin başında taşınabilir bilgisayarlar geliyor. Özellikle üniversite öğrencileri için taşınabilir bilgisayar vazgeçilmez ihtiyaçlar arasında. Okula giderken yanlarında götürebilecekleri kadar ağır olmayan, teknolojik olarak da asgari niteliklere sahip bir bilgisayar sahibi olmak amaçlanıyor. Tüm bu hedeflerin yanında çok fazla bütçe ayırmadan bunu gerçekleştirebilmekse belki de en önemlisi. Bunun için iyi bir araştırma yapmak şart.

Öncelikle neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin

Bir bilgisayar almadan önce, öncelikle neye ihtiyaç olduğunuzu belirlemenizi öneririm. Örneğin sadece okulda notlarınızı tutmak, ödevlerinizi/tezlerinizi yazmak gibi temel işlevler için bir bilgisayar sizin için yeterli olacaksa, yüksek grafik gücü olan bir bilgisayar satın almak ve daha fazla para harcamak gereksiz olacaktır. Ancak mimarlık, mühendislik, tasarım, video kurgu gibi alanlarda eğitim görüyorsanız; çizim, grafik, montaj vb. işlemleri bilgisayarınızda yapmanız gerekecekse, o zaman harici grafik kartı olan ürünler, hatta bir ‘oyun bilgisayarı’ satın almanız gerekir.

Aramanız gereken asgari özellikler

Bilgisayar satın almadan önce aramanız gereken asgari özellikler var. Bunların başında ekran çözünürlüğü geliyor. Bir bilgisayarın Full HD yani 1920X1080 piksel görüntü sunuyor olması bugün en alt değerdir. HD ya da HD Ready olarak etiketlenen 1366X768 çözünürlükte ekrana sahip bir bilgisayar satın almanızı asla önermem. Bunun dışında depolama alanı olarak mutlaka SSD teknolojisi ve en az 256GB tercih edin. Daha düşük bir depolama alanı sizin için kesinlikte yeterli gelmeyecektir. Hatta mümkünse 512GB SSD’li olması için bütçenizi biraz zorlayın.

Yorumlar