Profesyonellere özel kablosuz klavye: Logitech MX Keys

 


MELİH BAYRAM DEDE

Kreatif işlerle uğraşan, içerik üreten ve kodlama yapanlara hitap ediyor Logitech MX Keys kablosuz klavye. Özetle oyun değil iş için, üst seviye bir klavye satın almayı düşünüyorsanız, MX Keys, işte tam bu noktada öne çıkıyor. MX Keys kablosuz klavyenin en büyük avantajı, bilgisayar, tablet ve telefonda aynı klavyeyi kullanabilme avantajı sunması.

Ürünle birlikte Unifying alıcı, USB-C kablo ve kullanıcı belgeleri geliyor. Logitech MX Keys’in 430,2 mm genişlik, 131,63 mm yükseklik ve 20,5 mm derinliğe sahip olduğunu görüyoruz. MX Keys’in ağırlığı 810 gram. Alışkın olduğumuz klavyelerden biraz ağır. Ancak bu ağırlık, klavyenin yere sağlam oturması ve kullanırken yerinden oynamaması gibi bir avantaj getiriyor.

Hem PC hem de Mac için geliştirilmiş

Ürünün tasarımına baktığımızda, Apple’ın klavyelerine benzer hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Hem PC hem de Mac bilgisayarlar için kullanılabileceği öngörülerek, klavyeye her iki platforma özel tuş simgeleri yerleştirilmiş.

Örneğin Windows için Start tuşu ile Mac için Option tuşu ve Kontrol ile Alt tuşunun klavyede simgesel olarak gösterildiğini görüyoruz. Standart bir klavyeden farklı olarak üst taraftaki F tuşları ile FN tuşlarının gerektiğinde sabitlenebildiğini görüyoruz.

Yorumlar