Hoverboard nedir? Öne çıkan Hoverboard modelleri nelerdir?


MELİH BAYRAM DEDE

Kendi kendine dengede durabilen iki tekerlekli elektrikli motorlu taşıtlara ‘hoverboard’ deniliyor. ‘Elektrikli kaykay’ olarak da adlandırılan bu ürünler son dönemde büyük ilgi görüyor. Bu serinin hem yetişkinler hem de çocuklar için kullanılabilen modelleri mevcut. Güvenlik önlemi olarak, mutlaka kask ve diğer koruyucu ekipmanlarla kullanılması tavsiye edilen bu ürünlerle yolculuk çok keyifli. Gövdenizi ileriye doğru yönelttiğinizde yol alan, geriye doğru yönelttiğinizde fren yapan bu ürünlerde, sağ ya da sola direksiyon kırmak için de yine gövde hareketinden yararlanmanız gerekiyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasında öne çıkan ‘hoverboard’ modellerine yakından bakacağız. Hazırsanız gelin hemen başlayalım:

GOMASTER SBS-653 Carbon Scooter

Size tavsiye edeceğim ilk ‘hoverboard’, üretici firma tarafından ‘Carbon Scooter’ olarak adlandırılan GOMASTER SBS-653 6.5. 4400 mAh kapasiteli Samsung bataryaya sahip olan ve 3 saatlik tek şarjla 20 km. mesafe kat edebilen bu ürün, 15 dereceye kadar olan eğimleri bile kolayca tırmanabiliyor. 6.5 inçlik havasız lastiklere sahip olan GOMASTER SBS-653, 2 adet 250W motoruyla, 12 km. maksimum hıza ulaşabiliyor.

GIDDY Self Balancing Hoverboard FW-H65B

Bir başka seçenek ise GIDDY Self Balancing Hoverboard FW-H65B. Bu ‘hoverboard’ 9 km. hız yapabiliyor ve 4 saat süren tek şarjla 9 km. mesafe kat edebiliyor. 6.5 inçlik lastiklere sahip olan bu ürün, Samsung marka 24V/4.4 Lityum bataryadan besleniyor. GIDDY Self Balancing Hoverboard FW-H65B, 15 dereceye kadar eğimi sorunsuz geçebiliyor. Bu ürünün yük taşıma kapasitesi ise 120 kilogram.

Yorumlar