MX Keys’e kardeş geldi | Logitech MX Keys Mini incelemesi

 


MELİH BAYRAM DEDE

Daha önce efsane kablosuz klavye Logitech MX Keys’i incelemiştim. Şimdi ise bu serinin minimalist versiyonu MX Keys Mini’ye yakından bakacağız. MX Keys kablosuz klavye serisi, özellikle, kreatif işlerle uğraşan, içerik üreten ve kodlama yapanlara hitap ediyor.

Özetle oyun için değil iş için, üst seviye bir klavye satın almayı düşünüyorsanız, MX Keys serisi, işte tam bu noktada devreye giriyor. MX Keys serisinin en büyük avantajı, bilgisayar, tablet ve telefonda aynı klavyeyi kullanabiliyor olmanız.

MX Keys, ofis ya da evden çalışanlar için ideal bir seçenekken; MX Keys Mini, gittiği yer yere MX Keys konforunu taşımak isteyenlere hitap ediyor. MX Keys Mini’nin ayrıca bir de Mac için MX Keys Mini adlı bir modeli daha bulunuyor.

MX Keys Mini’nin, MX Keys‘ten görüntü olarak en dikkat çeken yönü, sayısal tuş takımı bulunmaması. Ayrıca “page up”, “page down” gibi tuşlar da mevcut değil. Bu işlevleri, FN + ok tuşlarını kullanarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Klavyede MX Keys’ten farklı olarak üç adet özel fonksiyon tuşu var. Bunlar; dikte, emoji ve mikrofon açma-kapama tuşu. Dikte tuşu örneğin Microsoft Office yazılımına sesli olarak metin yazdırmanızı sağlıyor.

Emoji tuşu ise normalde Windows işletim sistemlerinde, Windows + “.” Kombinasyonuyla ekrana gelen emoji setine kolay erişim sağlıyor. Mikrofon açma-kapama tuşu ise özellikle video konferans ya da sesli görüşmelerde iletişim kazası yaşanmaması açısından büyük kolaylık. Klavyede ayrıca arka aydınlatma ayar tuşlarıyla, ses açma kapatma tuşları ve ekran alıntısı tuşu mevcut.

Logitech MX Keys Mini incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:


Yeni videolardan haberdar olmak için kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

YouTube: http://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede

Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdedecom

Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Telegram: https://t.me/melihbayramdede 

Yorumlar