TV’nizin ses kalitesini ‘soundbar’ ile artırın


MELİH BAYRAM DEDE

Televizyonlarda yerleşik bulunan ses sistemleri genellikle yeterli gelmez; daha güçlü ve kaliteli bir ses sistemleri satın alma gereği duyarız. İzlediğimiz fimler, canlı konserlerden en tatmin edici sonuçlar elde etmenin yolu, doğal olarak kaliteli ses sistemlerine sahip olmaktan geçer. Televizyonumuzun ses kalitesini, mekânın estetiğini bozmayan ve fazla yer kaplamayan ‘soundbar’ modelleri kullanarak artırmamız mümkün. Hoparlörlerinin birbirine olan uzaklığını dilediğimiz gibi ayarlayabildiğimiz, genellikle birbiriyle kablosuz olarak bağlantı kuran, gerektiğinde yeni hoparlörler ilâve ederek genişletilebilen bu sistemler çok kullanışlı. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört ‘soundbar’ önerisinde bulunuyor, dolayısıyla televizyonunuzun ses kalitesini artırmanın dört yolunu gösteriyorum.

Sony HT-SD35 320W 2.1 Kanal Bluetooth Soundbar

Televizyonunuzdan daha iyi ses çıkışı elde etmek için Sony firmasının HT-SD35 model ‘soundbar’ını tercih edebilirsiniz. 2.1 kanallı ‘surround’ ses veren ve 320W toplam güç çıkışına sahip olan ürün, kullanıldığı mekânın tamamını saran etkiye sahip. Yatay şekildeki ‘soundbar’ın iki ucundaki sürücüler orta ve yüksek aralıklarda ses üretirken, kablosuz ‘subwoofer’ ise güçlü alçak tonları dolduruyor. Bluetooth, USB, optik ve HDMI bağlantı seçenekleriyle her cihazla uyum içinde çalışabilme yeteneğine sahip olan Sony HT-SD35 ‘soundbar’, seçenekleriniz arasında yer almaya aday.

JBL SB160 2.1 Kanal 220W Bluetooth Soundbar

Güçlü ses çıkışı elde etmek, film ve müziklerde daha tatmin edici sonuçlar almak için JBL firmasının SB160 model ‘soundbar’ı alışveriş listenizde yer alabilir. 2.1 kanal 220W ses çıkış gücüne sahip olan bu ürün, kablosuz ‘subwoofer’ı ve uzaktan kumandasıyla aradığınız özellikleri size sunuyor. Televizyonunuza kolayca bağlantılarını yaparak hemen kullanmaya başlayabileceğiniz JBL SB160 ‘soundbar’, Dolby Digital ve Surround ses teknolojileriyle bulunduğu ortamı sinema salonu ya da konser salonunu aratmayacak şekilde zengin ses tınılarıyla dolduruyor.

Yorumlar