En popüler taşınabilir oyun bilgisayarı önerilerim


MELİH BAYRAM DEDE

Oyun amaçlı bilgisayarlar, genel amaçlı kullanılan bilgisayarlara oranla daha fazla teknolojik yeterlilik gerektiriyor. Her şeyden önce özel bir grafik kartı bulunması, oyunlarda gerekli performansı sağlamak için şart. İyi bir grafik kartı, akıcı oyun deneyimi, kaliteli ve yırtılma olmayan görüntüler elde edilmesini sağlar. O nedenle satın alacağınız oyun bilgisayarının, hangi grafik kartını içerdiği dikkat etmeniz gereken ilk noktalardandır. Bunun yanı sıra güçlü bir işlemci, yeterli oranda RAM kapasitesi ve yine yeterli oranda SSD kapasitesi de önde gelen unsurlardır.

Fiyat/performans açısından değerlendirin

Bilgisayarın ekran teknolojisi de önemli faktörler arasında yer alır. IPS, TN ya da LED ekran gibi farklı teknolojiler bulunmaktadır. Farklı markalar, farklı teknolojik özellikli ürünleri satışa sunuyor. Burada satın alacağınız ürün alternatiflerini iyi incelemek, teknik özelliklerini karşılaştırmak ve fiyat/performans açısından değerlendirme yapmak gerekir. Bu noktada tercih tamamen size kalıyor. Bu hafta taşınabilir oyun bilgisayarı satın almayı düşünenler için, MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört farklı modeli inceledim. Gelin bu bilgisayar modellerine yakından bakalım.

Acer Nitro AN515-55

Tavsiye edeceğim ilk taşınabilir oyun bilgisayarı, Acer firmasının Nitro serisinden. Model numarası AN515-55 olan ürün, Intel i5-10300H işlemciden güç alıyor. 8GB GDDR4 RAM ve 512GB SSD’si bulunan bu oyun bilgisayarında, grafik işlemci olarak 4GB hafızalı NVIDIA GeForce RTX 3050 mevcut. 15.6 inç LED ekranı bulunan ürün, bu ekranda Full HD (1920×1080) çözünürlüğünde görüntüler sunarken, 144 Hz ekran yenileme hızı ve 3 Ms tepki süresini destekliyor. Wi-Fi 6 AX201 kablosuz ağ teknolojisi ve Gigabit ethernet destekli olan üründe, 11 saate kadar kullanım ömrü sunan batarya kullanılmış. Acer Nitro oyun bilgisayarları, ikiz fanları, Acer CoolBoost teknolojisi ve dörtlü havalandırma deliğiyle üst düzey soğutma avantajı sunuyor. Fanların hızı ve güç planı, NitroSense yazılımıyla kontrol ediliyor. Son olarak üründe 4 bölgeli RGB aydınlatmalı klavye bulunduğunu da hatırlatmış olayım. Ürünün ağırlığı ise 2.3 kg.

Yorumlar