Mobil çalışanlar için klavye: Logitech MX Keys Mini


MELİH BAYRAM DEDE

Logitech’in MX Keys adlı kablosuz klavyesi, özellikle kreatif işlerle uğraşan, içerik üreten ve kodlama yapanlara hitap eden efsane bir ürün. Bu klavyeden daha önce söz etmiştim. Şimdi ise bu serinin minimalist versiyonu MX Keys Mini geliştirildi ve Türkiye’de de raflarda yerini aldı. 

MX Keys serisinin en büyük avantajı, bilgisayar, tablet ve telefonda aynı klavyeyi kullanabiliyor olmanız. MX Keys, ofis ya da evden çalışanlar için ideal bir seçenekken; MX Keys Mini, gittiği yer yere MX Keys konforunu taşımak isteyenlere hitap ediyor. MX Keys Mini’nin ayrıca bir de Mac için MX Keys Mini adlı bir modeli daha bulunuyor.

Unifying alıcı yerine Bluetooth ile bağlanıyor

Ürünün kutu içeriğine baktığımızda, bir adet klavye, bir ucu USB-A, diğer ucu USB-C olan kablo ve kullanıcı belgeleri geldiğini görüyoruz. Kutudan MX Keys’te olduğu gibi Unifying alıcı çıkmıyor. Dolayısıyla MX Keys Mini’yi cihazlarınızla Bluetooth ile eşleştirmeniz gerekiyor. 

Dilerseniz Logi Bolt USB alıcı satın alarak bağlantı için kullanma şansınız da var. Logi Bolt, birden fazla USB alıcıyla uğraşmak zorunda kalmadan 6 adede kadar kablosuz fare ve klavyeyi bir bilgisayara yüksek güvenlikli olarak bağlama imkânı sunuyor.

MX Keys’ten daha küçük ve hafif

Logitech MX Keys Mini’nin 131,95 mm yükseklik, 295,99 mm genişlik ve 20,97 mm derinliğe sahip olduğunu görüyoruz. MX Keys Mini’nin ağırlığı 506,4 gram. Alışkın olduğumuz klavyelerden biraz ağır. Ancak bu ağırlık, klavyenin yere sağlam oturması ve kullanırken yerinden oynamaması gibi bir avantaj getiriyor.

Yorumlar