Uygun fiyatlı yerli telefon | TCL 30 SE incelemesi

 


MELİH BAYRAM DEDE

TCL firmasının Türkiye’de ürettiği 20 SE model akıllı telefonu daha önce incelemiştim. Şirket, Türkiye’deki üretim faaliyetlerine 30 SE modeliyle devam ediyor. Aldığım bilgilere göre, ülkemizdeki üretim farklı modellerle devam edecek.

Cihazda 6.52 inç büyüklüğünde IPS kapasitif teknolojili ekran kullanılmış. Ekranın üst orta kısmında damla çentik bulunuyor. Bu çentiğin ekranda nasıl görüneceğini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

TCL 30 SE’nin ekran gövde oranı yüzde 89,11, ekran formatı ise 20:9. HD+ yani 720X1600 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranın PPI değeri 269, parlaklık 450 Nit. Bu arada ekranın kenarları hafif eğimli. Bu da telefonu daha şık gösteriyor ve ekranı daha kullanışlı kılıyor.

Yapay zekâ destekli NXTVISION teknolojisi sayesinde ekrandaki görüntülerin rengi, kontrastı ve netliği, gerçek zamanlı iyileştiriliyor. NXTVISION uygulamasına girdiğinizde, Görüntü İyileştirme, Oyun İyileştirme ve Video İyileştirme özelliklerini göreceksiniz. Burada ayrıca Okuma Modu, Göz Yormayan Mod, Daha Koyu Ekran Modu, Güneş Işığı Görüntüleme Modu özellliği mevcut.

Üründe MediaTek’in oyun telefonları için özel geliştirdiği sekiz çekirdekli Helio G25 yonga seti kullanılmış. Helio G25, ayrıca daha iyi görsel performans için Imagination tarafından üretilen PowerVR GE8320 grafik İşlemcisi içeriyor.

TCL 30 SE akıllı telefon incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede

Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede

Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdedecom

Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Telegram: https://t.me/melihbayramdede 

Yorumlar