Lezzetli yemekler için hava fritözü (Air Fryer) önerileri


Farklı tatları tek cihazla hazırlamamızı sağlayan Air Fryer’lar, son dönemin parlayan yıldızları. Mutfaklarımızda adeta kurtarıcı bir araç gibi yer alan ve hava fritözü olarak adlandırılan bu cihazlara gelin yakından bakalım

MELİH BAYRAM DEDE

Gıdaları direkt yağa maruz bırakmadan, yağsız veya çok az yağ kullanarak, içerisinde sıcak havayı hızla dolaştırarak pişiren cihazlara hava fritözü, bir diğer anlamda Air Fryer diyoruz. Air Fryer, 2010 yılında Philips tarafından patentlenmiş bir marka olmasına rağmen, bu tür cihazlar genel olarak Air Fryer olarak adlandırılıyor.

Besinler yağ içinde yüzmeden pişsin

Air Fryer’ların en büyük farkı, klasik fritözlerin aksine gıdaların yağa direkt temas etmemesidir. Klasik fritözlerde bir gıda (örneğin patates), yüksek derecede ısıtılan yağın içine daldırılarak pişirilir ve gıdalar yağı adeta içerken, Air Fryer’larda gıdaların yağla direkt teması yoktur.

Cihazın haznesine konulan az miktardaki yağ, sıcak hava ile buharlaşarak gıdalara eser miktarda etki etmektedir. Bu da neredeyse yağsız diyebileceğimiz seviyede bir pişirme ortaya çıkarmakta ve daha sağlıklı gıdalar tüketmemizi sağlamaktadır.

Her tarafı eşit derecede pişmiş gıdalar

Ailelerimizin geçmişte kullandığı davlumbaz fırınlara benzetilen Air Fryer’lar, klasik fırınlara oranla daha küçük olduklarından az enerjiyle ısı üretip, yine az enerjiyle kısa sürede gıdaları istediğimiz forma getirerek bize sunmaktadır.

Air Fryer’lar, ısının bir fan yardımı ile pişirme haznesindeki gıdanın her tarafına eşit olarak yayılması sağlar. Bu sayede her tarafı eşit derecede pişmiş ve daha lezzetli tatlar elde ederiz. Isının fanla eşit olarak dağıtılması, enerji tasarrufu açısından da avantaj sağlar.

TCL 30 SE akıllı telefon incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede

Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede

Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdedecom

Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yorumlar