Keenetic Hopper router incelemesi | AX1800 – Mesh – Wi-Fi 6

 


MELİH BAYRAM DEDE

Keenetic Hopper, ağınızı genişletmek ve daha iyi performans elde etmek için modeminize ilâve olarak kullanabileceğiniz bir ürün. Bu yönlendiriciyi menzil genişletici ya da Wi-Fi Mesh olarak kullanma seçeneğiniz var.

Keenetic Hopper’ın en önemli özelliği, Wi-Fi 6 protokolünü desteklemesi ve kablosuz ağ üzerinden 1800 Mbps’e kadar internet hızı sağlaması. Bunun yanında Mesh teknolojisini destekliyor olması, 4 adet Gigabit Smart Switch portu ve USB 3.0 portu bulunması, bu ürünü ayrıcalıklı yapan faktörlerden.

Ürününde 4 adet 5 dBi gücünde yönlendirilebilir anten, arka tarafında adaptör girişi, 4 adet Gigabit Ethernet portu ve reset butonu yer alıyor. Sağ tarafında ise bir adet USB 3.0 portu ile bir adet fonksiyon tuşu bulunuyor.

Üst ön tarafta ise bilgilendirme LED’leri var. Buradan ürünün açık olup olmadığını ve ağınızın durumunu takip edebiliyorsunuz. Wi-Fi özelliğini açıp, kapatabililiyorsunuz.

Çift bant AX1800 kablosuz hız

AX1800 standardını destekleyen Keenetic Hopper, teorik olarak 1800 megabite kadar kablosuz internet hızı sunabiliyor. Bu değerin 574 megabiti 2.4 Ghz, 1201 megabiti ise 5 Ghz bandından elde ediliyor. Özetle bu ürün çift bant desteğiyle yüksek internet hızı vadediyor.

900 MHz çift çekirdek işlemci ve 256MB DDR3 RAM’e sahip olan Keenetic Hopper, VPN, asimetrik hız sınırlama, torrent istemci gibi zorlu görevlerde sorunsuz çalışıyor.

Keenetic Hopper router’a ilâve olarak şirketin Sprinter modelini de kullanabilirsiniz. Keenetic Sprinter, birkaç fark dışında Hopper’la benzer özelliklere sahip.

Keenetic Sprinter’ı Hopper modelinden ayıran en temel iki fark, USB portu olmaması ve bunun yerine cihazı router ve menzil genişletici modları arasında geçiş yapabileceğiniz fiziksel mod değiştirme anahtarı olması.

Keenetic Hopper router incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:


Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede

Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede

Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdedecom

Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede

Yorumlar