Evinizi serinletmeye aday klima modelleri


MELİH BAYRAM DEDE

Yaşadığımız ortamı istediğimiz sıcaklıkta tutmamızı sağlayan klimalar, aynı zamanda sağlıklı hava solumamız için bize yardımcı olan araçlar. Soğutma ve ısıtma fonksiyonlarını bir arada bulunduran, kullanıldığı ortamın ısısının yanında nem değerini de düzenleyen, hava temizleme fonksiyonu içeren ve uzaktan yönetim avantajı sunan modeller bugün piyasada mevcut.

Yeni bir klima alırken dikkat etmeniz gereken faktörlerin başında, enerji verimliliği geliyor. Hem soğutma hem de ısıtma fonksiyonunu kullanacaksanız, cihazınız tüm yıl boyunca çalışacak ve elektrik sarfiyatı bütçenize yansıyacaktır. Bu nedenle klima adayınızın, enerji tüketim değerleri ve buna etki eden yeni nesil teknolojiler içerip içermediği önem kazanır.

Önce BTU değerine karar verin

Klima satın alırken en önemli nokta BTU değeridir. Açılımı British Thermal Unit olan bu değer, 1 libre suyun sıcaklığını 1 fahrenhayt yükseltebilmek ya da azaltabilmek için gereken enerji miktarını, bir başka deyişle klimanızın 1 saatte ortamdan aldığı ya da ortama verdiği enerji miktarını gösterir.

25 metrekarelik bir alan için en az 12000 BTU, 40 metrekare gibi daha büyük alanlar içinse 18000 BTU ve üstü klimaları tercih etmeniz gerekir. 25 metrekareden daha az alanda kullanacaksanız 9000 BTU klimalar sizin işinizi görecektir. Mekânda 4’ten fazla kişi yaşıyorsa her bir kişi için 600 BTU daha eklemeniz gerekir.

‘Teknoloji ve Hayat’ adlı kitabım çıktı. Satın alma bilgisini burada bulabilirsiniz.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar