Yayıncılar için mikrofon önerileri

 


MELİH BAYRAM DEDE

İnternet üzerinden canlı yayınlar, oyun yayınları, podcast kaydı ya da video konferanslar için kaliteli bir mikrofon tercih etmek mecburiyet. Bu nedenle yayıncı mikrofonu olarak adlandırılan özel bir ürün kategorisi mevcut. Bu kategorideki mikrofonlar, kaliteli ses aktarımı için özel geliştiriliyor. Arka plan gürültüsü olmadan sesi temiz olarak karşıya ileten bu özel mikrofonlar, tek yönlü ya da çok yönlü ses yakalama yetenekleriyle, farklı yayın tipleri için elverişli koşullar sunuyor kullanıcılarına.

Mikrofon tipi ve bağlantı türüne dikkat

Kardioid, kondenser veya dinamik tipte mikrofonlar mevcut. Bunlar arasından ihtiyacınıza göre seçim yapabilirsiniz. Tek kişinin mikrofon karşısına geçip yayın yapabileceği bir senaryodan, mikrofon karşısında bir sunucu ve çok sayıda konuğun bulunması gibi senaryolara kadar her alanda bu mikrofonları kullanmak mümkün. Satın alacağınız mikrofonun bağlantı türü de önemli. USB veya XLR bağlantı türleri mevcut. XLR profesyonel setlerle uyumluyken, USB bağlantı bilgisayar ve oyun konsolu gibi birçok güncel cihaza kolayca uyumluluk sağlar.

Pop filtresi ve sarsıntı önleyici tercih edin

Yayın sırasında istenmeyen sesleri ve titreşimleri önlemek için mikrofonun üzerinde pop filtresi ile sarsıntı önleyici montaj setleri kullanılmalı. Bu aksesuarlar genellikle ayrıca satılıyor. Daha temiz ve profesyonel ses elde etmek için bu detaylara dikkat etmek şart. Bu hafta MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim üç farklı markanın yayıncı mikrofonuna yakından bakacağız. Hazırsanız gelin hemen başlayalım:

‘Teknoloji ve Hayat’ kitabımı buradan satın alarak bana destek olabilirsiniz.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar