Yeni nesil şipşak fotoğraf makinesi modelleri


Çektiğimiz fotoğrafları anında karta basmak ve ölümsüzleştirmek için şipşak fotoğraf makineleri kullanıyoruz. Piyasada bulabileceğiniz güncel şipşak fotoğraf makinelerine gelin yakından bakalım.

MELİH BAYRAM DEDE

Her ne kadar fotoğrafları genellikle akıllı telefonlarımızla dijital olarak çeksek ve saklasak da, fotoğraf baskısının yeri ve verdiği hissiyat hâlâ bir başka. Önemli anları kâğıda basılı bir fotoğraf karesi olarak saklamanın alternatifi yok. Bu nedenle anında fotoğraf çıktısı veren ve genelde şipşak fotoğraf makinesi adı verilen ürünler hâlâ revaçta. Şipşak fotoğraf makineleri dijitalleşmeye rağmen tercih edilmeye ve özellikle gençler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Yeni jenerasyon ürünler daha yetenekli

Yerinde ve anında fotoğraf baskısı yapmak, fotoğrafı hemen oracıkta ölümsüz bir kareye dönüşmüş olarak eline almak, kullanıcılarda farklı bir bağ duygusu oluşturuyor. Şipşak fotoğraf makinelerinin yeni jenerasyonları, farklı renkteki filtreleriyle çok kaliteli sonuçlar veriyor. Bu hafta MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim şipşak fotoğraf makinesi modellerini inceledim ve satın alma tercihinizde size yardımcı olmaya çalıştım. Hazırsanız, gelin hemen başlayalım:

POLAROID Now+ Gen 2

Anında fotoğraf baskısı için Polaroid’in en ikonik modeli Now+ Gen 2 farklı bir alternatif. Önceki nesilden farklı olarak 5 farklı renkteki lens filtresiyle gelen, 107 mm x 88 mm boyutunda kart kullanan ve bu kartta 79 mm x 79 mm baskı alanı sunan Polaroid Now+ Gen 2, otomatik odaklamalı çift lense sahip. Polaroid Now+ Gen 2, hangi lensin uygun olduğuna otomatik karar veriyor ve bu özellik sayesinde daha iyi fotoğraflar elde etmek mümkün oluyor. Üründe ayrıca daha aydınlık kareler yakalamayı kolaylaştıran flaş sistemi mevcut. Kendi kendinize ya da grup halinde fotoğraf çekmek içinse 9 saniye süresi bulunan otomatik zamanlayıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz. Polaroid Now’la gelen bir başka özellik ise dahili çift pozlama. Bu özellikle bir Polaroid fotoğrafta aynı anda iç içe geçmiş iki kare elde edebiliyorsunuz. Tek kareye yansıtılan iki kare, fotoğraflarınıza adeta sanatsal bir hava katıyor. Ürünün bir başka özelliğiyse çevreci oluşu; çünkü yüzde 40 oranında geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş.

‘Teknoloji ve Hayat’ kitabımı buradan satın alarak bana destek olabilirsiniz.

Uygun fiyatlı kulaklık HyperGear Xpods Pro TWS, powerbank ve duvar şarj cihazı incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar