Fotoğraf makinesi satın alırken dikkat etmeniz gerekenler


MELİH BAYRAM DEDE

Fotoğraf makinesi satın almadan önce yapmanız gereken ilk şey, kullanım amacınızı belirlemektir. Hangi amaçlarla kullanacağınızı tam olarak planlamadan, neye ihtiyacınız olduğunu bilemezsiniz. Fotoğraf makinesini, sadece fotoğraf çekmek için mi, yoksa video çekmek için de mi kullanacağınıza göre değişir, satın alacağınız ürünün niteliği.

Ağırlıklı olarak fotoğraf ya da ağırlıklı olarak video çekmek için kullanacaksanız yine, tercih edeceğiniz makine değişiklik gösterecektir. Profesyonel olarak fotoğraf çekenler, objektifi değiştirilebilen modelleri tercih ederler. Bu nedenle değiştirilebilir objektife ihtiyaç duymayacaksanız ve ayar yapmaya gerek kalmadan, pratik şekilde fotoğraf çekmek istiyorsanız, Dijital Kompakt Makine satın almanız isabetli olacaktır.

Sensör Boyutu ve Çözünürlüğü, Görüntü Sabitleme Sistemi, ISO Ayarı, Düşük Işık Performansı, Hız ve Seri Çekim Özellikleri gibi özellikler ihtiyacınıza göre değişecektir. Wi-Fi, Bluetooth, NFC gibi kablosuz bağlantı seçenekleri olup olmadığı da önemlidir.

Fotoğrafları hızlı şekilde kablosuz olarak paylaşma ve yedekleme ihtiyacı duyuyorsanız, buna da dikkat etmeniz gerekir. Bu kategorideki ürünleri, DSLR Fotoğraf Makineleri, Dijital Kompakt Makineler, Aynasız Fotoğraf Makineleri ve Şipşak Fotoğraf Makineleri olmak üzere dört farklı kategoride toplayabiliriz.

‘Teknoloji ve Hayat’ kitabımı buradan satın alarak bana destek olabilirsiniz.

[Podcast] Macintosh ile yolculuğum nasıl başladı


Yeni içeirklerden haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar